28. ledna 2014 • 10:30

Vůjtek vyhlíží tahouna pro Soči, Višňovský už po zranění hrál

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tuhle zprávu na Slovensku napjatě čekali, nakonec si kouč hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek snad může úspěšně odškrtnout klíčové jméno. Zkušený obránce Ľubomír Višňovský je po otřesu mozku v pořádku, pokud ho Islanders pustí, v Soči by mohl hrát. V pondělí už nastoupil proti Bostonu.



Zbývá souhlas šéfů týmu NHL a Zdeno Chára přece jen dostane v Soči k ruce osvědčeného parťáka. Ľubomír Višňovský, majitel kompletní sbírky medailí ze světových šampionátů, by měl být připravený vyrazit na své páté olympijské hry. 37letý bek Islanders, který od devatenáctého října léčil otřes mozku a trénovat začal až minulý týden, zvládl pondělní duel s Bostonem bez potíží, při své obnovené sezónní premiéře na ledě strávil dvaadvacet minut.

„Moje tělo i hlava jsou v pořádku. V některých chvílích jsem se jen ještě cítil pomalý, stíhat soupeře bylo největším problémem,“ vzkázal ze zámoří kouči Vůjtkovi, který jeho comeback s napětím vyhlížel. Přesto ještě musí Višňovský během posledních dnů před startem Her přesvědčit své nadřízené, aby ho nechali připojit se k národnímu týmu.

„Víme, že Ľubo by rád reprezentoval svoji zemi a představil se na olympiádě. Já ani lékaři s tím ale nesouhlasíme,“ nechal se totiž před nedávnem slyšet generální manažer Garth Snow.

Višňovského návrat by byl pro slovenskou reprezentaci pozitivní zprávou, původní nominaci zadních řad ale už tak podstatně protřídila zranění. Mimo hru jsou Dominik Graňák a Michal Sersen, do Soči se tak nakonec podívá vedle obra Milana Jurčiny i René Vydarený, opora hradeckého Mountfieldu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud