9. listopadu 2014 • 13:14

Češi na závěr Karjaly nestačili na Rusko, prohráli 2:4

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté prohráli ve svém závěrečném zápase na turnaji Karjala s Ruskem 2:4 a na úvodní akci seriálu Euro Hockey Tour skončili se ziskem jednoho bodu poslední. Úřadující mistři světa rozhodli utkání již v první třetině, v níž třikrát skórovali. Třetí prohru svěřenců trenéra Vladimíra Růžičky v Helsinkách zmírnili ve třetí části Ondřej Roman a Petr Holík. 



MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 11. • 11:00
Rusko
Rusko
4:2
ONLINE
9. listopadu
11:00
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 00:54. Panarin, 09:41. Averin, 17:12. Panarin, 54:57. Radulov

Hosté: 43:11. Roman, 57:50. Holík

Sestavy

Domácí: Sorokin – Medvěděv "A", Pivcakin, Kutuzov, Rukavišnikov, Antipin, Mironov, Višněvskij, Kosov – Radulov "A", Zubov, Kokarjev – Panarin, Averin, Kovalčuk "C" – Andronov, Kalinin, Slepyšev – Bučněvič, Kameněv, Žerděv.

Hosté: Francouz – Polášek, Zámorský, Roth, Jank, Mozík, Doudera, Pláněk, Kempný – Pohl, Roman, Svačina – Valský, Zohorna "A", Holík – Radil, Birner "A", Smoleňák "C" – Orsava, Filippi, Simon – od 21. Lev.

Rozhodčí

Levonen, Rantala – Tervo, Suominen (vš. FIN)

Stadion

Hartwall Arena, Helsinky

ONLINE: Rusko - Česko (11:00) 

Sborná po dvou nezdarech na turnaji začala hodně aktivně a již po 54 sekundách se dostala do vedení. Šanci Kovalčuka ještě Francouz zastavil, pohotový Panarin jej ale překonal. "Bohužel jsme nevstoupili dobře do zápasu, zaspali jsme začátek. Vyčkávali jsme, co budou hrát oni a vůbec jsme nenavázali na sobotní výkon," zhodnotil obránce Petr Zámorský.

Češi se poprvé v útočném pásmu dokázali usadit ve třetí minutě, debutujícího brankáře Sorokina ale neohrozili. Radil v solidní šanci přestřelil.

První třetinu jednoznačně ovládla druhá ruská formace Panarin - Averin - Kovalčuk, která se postarala o druhý i třetí gól. Nejprve Francouze překonal po Mironovově přihrávce za obranu Averin, v 18. minutě se podruhé v zápase prosadil Panarin, který dokončil akci Kovalčuka. Největší hvězdu KHL nezastavil ani faul. U všech branek byla na ledě druhá česká řada Valský - T. Zohorna - Holík. "O tom, že bych se nechal vystřídat sám od sebe, jsem neuvažoval. Vážím si toho, že mám možnost takové utkání chytat," pravil odhodlaně Francouz.

Kouč Růžička následně stáhl ze hry Zohornu, kterého nahradil Lev. Český tým i díky přesilovým hrám působil nebezpečnějším dojmem. Mironovovo ani Radulovovo vyloučení ale potrestat nedokázal. Zámorského střelu i akci, na jejímž konci byli dotírající Simon a Doudera Sorokin zlikvidoval. Neujala se ani samostatná akce Orsavy nebo závar Romanovy formace. Výsledkem české aktivity byl pouze fakt, že Sorokin měl více zákroků než Francouz.

Ve 44. minutě se už ale Růžičkovu výběru podařilo snížit. Kovalčukův faul potrestal pohotově dorážející Roman, který dal čtvrtý reprezentační gól. Sborná měla ideální šanci získat zpět tříbrankový náskok v 69 sekund dlouhé přesilovce pět na tři, Francouz však udržel českému týmu šanci na možný obrat.

Další česká vyloučení ale Rusku nakonec ke gólu pomohla. V 55. minutě zvýšil na 4:1 v další dvojnásobné přesilovce Radulov. Na jeho trefu ještě odpověděl Holík, který uzavřel skóre.

"Tři prohry a jeden bod turnaj hodně zkreslují, bod je málo. Myslím ale, že jsme nehráli špatně. Máme mladý tým a hráli jsme rychlý a houževnatý hokej, co pan trenér chtěl," dodal Zámorský.

Česko - Rusko 2:4 (0:3, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 44. Roman (Svačina), 58. Holík (Birner, Pohl) - 1. Panarin (Kovalčuk), 10. Averin (Mironov, Kovalčuk), 18. Panarin (Kovalčuk, Averin), 55. A. Radulov (Medveděv, Averin). Rozhodčí: Boman, Salonen - Suominen, Puolakka (všichni Fin.). Vyloučení: 8:6, navíc Smoleňák - Mironov oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3729.

Česko: Francouz - Zámorský, Polášek, Roth, Jank, Mozík, M. Doudera, Pláněk, Kempný - Pohl, Roman, Svačina - Valský, T. Zohorna (21. Lev), Holík - Radil, Birner, Smoleňák - Orsava, Filippi, Simon. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.
Rusko: Sorokin - Medveděv, Pivcakin, Kutuzov, Rukavišnikov, Antipin, Mironov, Višněvskij - A. Radulov, Zubov, Kokarev - Panarin, Averin, Kovalčuk - Andronov, Kalinin, Slepyšev - Bučnevič, Kameněv, Žerděv. Trenér: Oleg Znarok.

Artěmij Panarin vysílá gólovou střelu na Pavla Francouze
Artěmij Panarin vysílá gólovou střelu na Pavla Francouze

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud