Tomáš Vrábel
9. prosince 2014 • 12:55

Růžička o MS: Chci mluvit s Jágrem a Židlickým. Ručinský je ve hře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrcholem hokejové sezony bude mistrovství světa v Praze a Ostravě a trenér Vladimír Růžička touží po velkém úspěchu. Proto hodlá do českého týmu zlákat velká zkušená jména: mluvit chce s Jaromírem Jágrem, který po minulém MS ukončil reprezentační kariéru, a Markem Židlickým. Přiznal také, že návrat Martina Ručinského zůstává dál otevřený.



Růžička v úterý dopoledne nominoval na druhý turnaj sezony Euro Hockey Tour, přesto už se mu v hlavě tvoří tým, který nastoupí před domácím publikem na květnovém světovém šampionátu. Velkým favoritem je pro něj 37letý obránce New Jersey Devils Marek Židlický, který jeho pozvánku odmítl už minule. „Beka, jako je on, třeba na přesilové hry, prostě potřebujeme. Věřím, že pokud bude zdravotně v pořádku, tak týmu pomůže,“ řekl kouč.

Růžička se na přelomu roku chystá do zámoří, kde bude sledovat juniorský šampionát i zápasy NHL, ve kterých budou hrát možní adepti pro mistrovství. Jedním z nich může být i Jágr. „S Jardou si chci promluvit,“ přiznal. „Chci slyšet, jestli platí, co řekl (konec kariéry v reprezentaci), nebo jestli bude o pozvánce malinko uvažovat,“ přiblížil Růžička.

Růžička o lídrech

"Červenka, Sobotka a Klepiš jsou pro nás klíčoví hráči, pokud budou zdraví, tak jsou nejžhavějšími adepty pro mistrovství."

New Jersey se v NHL příliš nedaří, v konferenci je až na 12. příčce, proto by hráči Devils mohli být k dispozici. Dál jsou v týmu Patrik Eliáš či Martin Havlát. „Jardova forma je dobrá, ale samozřejmě se chce dostat do play off. Myslím si, že to ale budou mít těžké, tabulka je totiž hodně vyrovnaná,“ dodal šéf české střídačky.

Deník Sport také minulý týden přišel s informací, že ve hře je návrat Martina Ručinského do národního týmu. V extralize je totiž hlavním strůjcem litvínovského úspěchu, v době českého šampionátu mu však bude 44 let. I v úterý Růžička zopakoval, že se tato varianta může proměnit v realitu. „Nechal bych to zatím otevřené. Souhlasím s tím, že Martin hraje velice dobře a sleduji ho. V utkání, co jsem viděl, byl pokaždé na hřišti asi nejlepší. Šampionát je zatím daleko a uvidíme, jaký bude jeho zdravotní stav. Pokud jde však o něj, nejde jen o výkony na ledě, výborný je i do kabiny,“ přiznal Růžička.

S kým pojede do Ruska? Růžička vybral i pět nových tváří
Video se připravuje ...

Nominace na Channel One Cup (18. - 21. prosince)

Brankáři: Pavel Francouz (Verva Litvínov), Jakub Kovář (Avtomobilist Jekatěrinburg/KHL). Náhradník: Šimon Hrubec (Oceláři Třinec)

Obránci: Adam Polášek, Vladimír Eminger (oba Sparta Praha), Michal Kempný (Kometa Brno), Martin Pláněk (Mountfield Hradec Králové), Vojtěch Mozík (Škoda Plzeň), Ondřej Vitásek (Bílí Tygři Liberec), Ondřej Němec (Atlant Mytišči/KHL), Lukáš Krajíček (Dinamo Minsk/KHL), Jan Kolář (Admiral Vladivostok/KHL), Petr Zámorský (Blues Espoo/Fin.).

Útočníci: Jakub Klepiš, Erik Hrňa (oba Oceláři Třinec), Tomáš Filippi, Jakub Valský (oba Bílí Tygři Liberec), Lukáš Radil (ČSOB Pojišťovna Pardubice), Dominik Simon (Škoda Plzeň), Tomáš Mertl (Mountfield Hradec Králové), Roman Červenka (SKA Petrohrad/KHL), Vladimír Sobotka (Avangard Omsk/KHL), Martin Zaťovič (Lada Togliatti/KHL), Jan Kovář (Metallurg Magnitogorsk/KHL), Roman Horák (Viťaz Podolsk/KHL), Michal Birner (KalPa Kuopio/Fin.), Michal Řepík (Pelicans Lahti/Fin.), Radek Smoleňák (TPS Turku/Fin.).

Program turnaje:

Čtvrtek 18. prosince: 17:00 Rusko - Finsko, 18:30 ČESKO - Švédsko (v Praze).

Sobota 20. prosince: 12:00 Rusko - Švédsko, 16:00 ČESKO - Finsko.

Neděle 21. prosince: 12:00 Rusko - ČESKO, 16:00 Finsko - Švédsko.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud