19. prosince 2014 • 08:26

Červenka kvůli svalovému zranění na Channel One Cupu dohrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté se musí ve zbytku Channel One Cupu v Soči obejít bez Romana Červenky. Devětadvacetiletý útočník Petrohradu ve čtvrtečním úvodním utkání v pražské O2 areně se Švédskem (4:6) utrpěl svalové zranění a na konci odstoupil ze hry.



Smrtelných 74 sekund zabilo českou reprezentaci
Video se připravuje ...

"Roman s týmem do Soči neletí. Jde na magnetickou rezonanci. Má svalové zranění v oblasti boku. Nikdo další povolán nebyl, protože máme v týmu stále čtrnáct útočníků," řekl novinářům tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

"Má bolestivě natažený břišní sval a diagnóza bude určena zítra po magnetické rezonanci," prohlásil lékař českého týmu Tomáš Vyskočil. Doba léčení se podle něj zatím nedá odhadnout. "Teď je to velmi bolestivé a až to vyšetření ukáže, jakého je to zranění rozsahu. Teď je to ještě předčasné," doplnil Vyskočil

Červenka nastupoval v prvním útoku s Vladimírem Sobotkou a Jakubem Klepišem. Proti Švédsku si mistr světa z Německa z roku 2010 připsal dva body, když gólem zvýšil na 3:0 a pak asistoval v přesilovce pět na tři u branky Ondřeje Němce na 4:3. Kvůli zranění na Channel One Cupu nepokoří hranici 100 startů v národním týmu. Na kontě má 98 reprezentačních utkání a jubilea se mohl dočkat v nedělním duelu s Ruskem.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud