4. března 2015 • 04:50

Růžičkovy trable před MS: Obrana se rozpadla, je čas volat Jágra

Autor: lah, vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase si může trenér Vladimír Růžička vzít papírky a začít psát sestavu pro domácí světový šampionát. Pár důležitých jmen mu vypadlo, už tuší, na čem je. A taky je potřeba pomalu zavolat Jaromíra Jágra. Zeptat se na jeho chuť reprezentovat před hokejovou rodinou.



Rozbourali mu obranu a vystavět ji znovu nebude snadná práce. Marek Židlický po výměně z New Jersey do Detroitu minus, Zbyněk Michálek (z Arizony putoval do St. Louis) také minus... Vladimír Růžička bude muset daleko více spoléhat na borce, které mu přihrají evropské kluby a domácí extraliga. Z nich se vystaví základ pro bedlivě monitorovaný turnaj.

Se zámořskými přestupy v NHL kouč jistě počítal, přemýšlel o různých variantách. To však ještě neznamená, že mu udělaly radost. Najednou se musí obejít bez kreativce i obětavce a plnohodnotně je nenahradí. To je bohužel předem jasné.

Vzhledem ke všem trablům je více než nutné brzy vytočit číslo Jaromíra Jágra. Po stěhování na Floridu je jeho situace jasnější a Růžička chce znát mistrův definitivní postoj. Potřebuje slyšet, zda má vlastně o Prahu zájem, nebo zda platí vyhlášení o konci reprezentační kariéry.

V případě ochoty třiačtyřicetileté hvězdy přetáhnout přes hlavu lvy a orlice bude na něj velitel střídačky čekat do posledního možného termínu. Pro miláčka davů by si našel místo i po prvním kole Stanley Cupu a klidně ho měl v kabině s dalším čtyřicátníkem v útoku Martinem Ručinským.

Momentálně je na zámořské misi asistent Jaroslav Špaček, který monitoruje tamní dění a s vybranými hokejisty už bude mluvit o jejich konkrétních rolích. Ačkoliv definitivně jasno bude až za dva měsíce.

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Velké téma o české hokejové reprezentaci čtěte ve středečním Sportu. Elektronickou verzi čtěte ZDE »

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud