Tomáš Vrábel
10. června 2015 • 15:20

Růžičkův nástupce? O Hadamczikovi jsem nepřemýšlel, přiznal Král

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hledá se vůdce české střídačky. Hokejový svaz hledá po rezignaci Vladimíra Růžičky nového reprezentačního trenéra, rozhodnuto by mělo být nejpozději do konce července. Posledních 11 let se u národního týmu střídali Růžička a Alois Hadamczik. „O něm jsem já osobně nepřemýšlel, může se však stát, že ho někdo z výkonného výboru navrhne,“ řekl šéf svazu Tomáš Král.



Možnost, že by se Růžička k reprezentaci v dohledné době po očištění vrátil, podle Krále není reálná. „Teď ne, ale v budoucnu se to může stát.“

Vzhledem k tomu, že už odstartovaly přípravy na novou sezonu, vedení svazu počítá i s možností, že by nový kouč vedl reprezentaci a vedlo toho i klub. „Čas nás ale netlačí, první akce je až v listopadu,“ doplnil Král. „Příští týden se sejdeme, budeme mít konkrétní jména, které pak začneme oslovovat.“ Nový kouč navíc bude moct navrhnout realizační tým podle představ, ten stávající totiž svaz odvolal.

Dalším trenérem, o kterém Král mluvil, byl Vladimír Vůjtek, který naposledy vedl Slovensko, ale po českém mistrovství světa skončil. „Mezi kandidáty se asi objeví,“ přiznal.

Naopak vyloučil, že by svaz zlákal kouče ze zahraničí. „Ta varianta není reálná. Myslím, že trenéry máme doma dobré,“ přiblížil Král. Svaz však nechce žádnou krátkodobou spolupráci, představou je 2-3letá smlouva.

A kdo další připadá do úvahy? Bez práce je například Miloš Říha, který má uznání v Rusku, ale český tým nikdy nevedl. Reprezentační ambice pak mohou mít Josef Jandač ze Sparty či kouč úřadujících šampionů extraligy z Litvínova Radim Rulík.

Král: Nového trenéra stačí vybrat do konce července
Video se připravuje ...

Tomáš Král: Korupční případy nemůže řešit svaz
Video se připravuje ...

Tisková konference ČSLH po odstoupení Vladimíra Růžičky budila mezi novináři zájem
Tisková konference ČSLH po odstoupení Vladimíra Růžičky budila mezi novináři zájem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud