18. srpna 2015 • 16:55

Vůjtkův nástupce? Hokejisty Slovenska povede Zdeno Cíger

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenér slovenské hokejové reprezentace se podle očekávání stal Zdeno Cíger, který tak na střídačce nahradí Vladimíra Vůjtka staršího. Vedení Slovenského svazu ledního hokeje (SZĽH) dnes rozhodlo i o novém generálním manažerovi, jímž další bývalý reprezentant Róbert Švehla.



"Jsme rádi, že Zdeno přijal naší nabídku. Naše jednání nebyla komplikovaná," uvedl prezident SZĽH Igor Nemeček na svazovém webu.

Pětačtyřicetiletý bývalý vynikající útočník přiznal, že dostal nabídku, aby reprezentaci převzal po Vůjtkovi, jenž se v létě stal novým koučem české reprezentace, již minulý týden.

"Nebudu mlžit. Jsem připravený postavit se k tomu čelem. Dostal jsem čas na rozmyšlenou, ale jsem připravený nabídku přijmout. Reprezentace se neodmítá," řekl serveru pravda.sk Cíger.

Martinský rodák Cíger je trojnásobným bronzovým medailistou z mistrovství světa, během kariéry odehrál také 352 zápasů v NHL. Poté trénoval Slovan Bratislava, s nímž získal dva mistrovské tituly. V reprezentaci dělal v roce 2007 na MS asistenta Júliu Šuplerovi.

Nemeček sice v minulých dnech uvedl, že Cíger je jedním z kandidátů, dnes jeho jmenování ale oficiálně potvrdil. Stejně tak i informaci, že novým generálním manažerem se stane další bývalý úspěšný reprezentant Švehla.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud