11. září 2015 • 10:58

Nováček vedle hvězd. Jak mi bylo? Nechtěj vědět, smál se Pastrňák

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavná hala Air Canada Centre ve středu připomněla koncentrací hvězd noční oblohu. Sidney Crosby, Jevgenij Malkin, Henrik Lundqvist, Steven Stamkos. A další TOP hráči NHL a mezi nimi David Pastrňák. Český talent reprezentoval národní barvy na prezentaci Světového poháru, který v září 2016 v Torontu uspořádá NHL a hráčská asociace NHLPA.



Součástí slavnostní akce bylo odtajnění složení základních skupin. Češi se utkají v "áčku" s týmy Kanady, Spojených států amerických a výběrem Evropy. Ve skupině B budou hrát Finsko, Rusko, Švédsko a výběr severoamerických hráčů do 23 let. Dvě nejlepší mužstva z každé skupiny postoupí do semifinále, o zlato se bude hrát na dva vítězné zápasy.

"Není větší hokejové jeviště, než je Toronto, jsem nadšen, že se bude hrát zrovna tady," pochvaloval si lokaci americký bombarďák Ryan McDonagh, kapitán New York Rangers. Air Canada Centre s kapacitou 19 800 diváků bude hostit všechny zápasy turnaje.

Perfektní podívaná pro fanoušky

Světový pohár, který je pokračovatelem slavného Kanadského poháru, se konal naposledy v roce 2004. Tehdy kralovala Kanada, se kterou čeští hokejisté sehráli úžasné semifinále, v němž prohráli v prodloužení 3:4. V 64. minutě rozhodl Vincent Lecavalier.

"Mluvili jsme o tom roky, vedení NHL na to enormně tlačilo a hráčská asociace návrhy diskutovala. Teď je Světový pohár zpět, po dlouhých dvanácti letech, a já jsem opravdu hodně vzrušený," přiznal další zástupce Rangers na akci, švédský brankář Henrik Lundqvist. "Myslím si, že to bude velký turnaj, ohromně prestižní, na kterém bude čest hrát a kterým nabídne fanouškům perfektní podívanou," je si jistý vítěz Vezina Trophy ze sezony 2011/12.

"Jednoznačně chci být součástí našeho týmu, byla by to velká satisfakce za Soči, udělám pro to úplně vše," slíbil Steven Stamkos z Tampy Bay, kterému neumožnila startovat na olympiádě zlomená holenní kost. Dekoraci zlatých kanadských hochů tak viděl jen v televizi.

Kompletní sestava borců z NHL, kteří se objevili v Air Canada CentreFoto Reuters

Pastrňák byl u vytržení

Nominaci prvních 16 hráčů, z toho dvou brankářů, musí týmy oznámit do 1. března 2016. Pokud bude zdravý, neměl by na českém "first listu" chybět David Pastrňák, který byl v Torontu také přítomen. Nesmělý úsměv, se kterým ho zachytili fotografové, dával tušit, jak se ve společnosti nejlepších hokejistů světa cítil. "Zajímá tě, jaké mám pocity? To nechceš vědět, člověče," smál se na dotaz novináře 19letý útočník Bostonu.

Kromě McDonagha a Lundqvista se Pastrňák na pódiu potkal i s Jevgenijem Malkinem, Sidney Crosbym, Zdenem Chárou, Tuukou Raskem, Drewem Doughtym, Anže Kopitarem a Brandonem Saadem. A tohle byl jen začátek, počkejte, kolik hvězd se bude na ledě prohánět od 17. září do 1. října, v době konání Světového poháru.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud