12. prosince 2016 • 04:55

Jandače štvou podivné omluvenky. Repre pro zranění odmítli, za klub hráli

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bystrý fanoušek se při pohledu na sestavy Liberce a Zlína v nedělních extraligových zápasech minimálně zarazil. Obhájce titulu nasadil do boje proti Spartě obránce Radima Šimka s útočníkem Michalem Bulířem, zatímco za ševce nastoupil Petr Holík. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale jsou to tři ze čtyř hráčů, které kluby ještě v neděli v poledne omluvili z reprezentace kvůli zranění. Výjimkou je pouze Tomáš Hyka z Mladé Boleslavi, který do Brna neodcestoval. Přístup klubů a hráčů pochopitelně namíchl reprezentačního trenéra Josefa Jandače.



Škrty před turnajem Euro Hockey Tour jsou celkem běžné, ale není příliš obvyklé, aby zranění hráči několik hodin po omluvence naskočili do extraligových bojů. „Běžná praxe to není. My jsme sondovali situaci dopředu a každý je jiný případ. To je rozhodnutí hráčů, kluby je platí. My s tím nic neuděláme, ačkoliv nám to samozřejmě vadí,“ řekl trenér Josef Jandač .

BLOG: Za Liberec hráli, reprezentaci odřekli. Divné? Ne, dává to smysl>>>

Bývalý lodivod Sparty má z trojice hráčů větší pochopení pro zlínského útočníka. „Klub je v potížích, potřebují body, což celkem chápu. Proti Vítkovicím šel jen na přesilovky a nakonec hrál jen šest minut.“ Jandače více zarazil přístup libereckých hráčů. „ Šimek hrál skoro třicet minut, v jiných zápasech měl taky velkou porci minut a nehrál jen posledně v Karlových Varech. Podobné to je také u Bulíře. Mluvil jsem s oběma i s trenérem,“ přiznal zkušený trenér.

„Nastoupili proti Spartě, což je pochopitelně velká výzva, možná větší než reprezentace, ale musíte se zeptat jich,“ rýpl si Jandač. V podobném duchu se vyjádřil také generální manažer národního týmu Martin Ručinský : „Pepovi se nedivím, že to vidí takhle. Kluci si musí v hlavě utřídit sami, jestli opravdu nemůžou jet.“

Jandač povolal dodatečně i tři nováčky

Do hokejové reprezentace byli na Channel One Cup dodatečně nominováni Rudolf Červený a tři nováčci Tomáš Dvořák, Lukáš Lhoták a Robert Říčka. Karlovarský obránce Dvořák stejně jako útočníci Říčka ze Zlína a Lhoták ze švýcarského klubu Ambri Piotta dosud v reprezentaci nehráli. Hradecký útočník Červený má za sebou dva zápasy za národní tým z letošního dubna.

Aktuální složení týmu:

Brankáři: Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), Dominik Furch (Omsk/KHL), pouze pro přípravu Roman Will (Liberec).

Obránci: Ondřej Vitásek (Liberec), Jan Rutta (Chomutov), Vladimír Roth (Třinec), Tomáš Pavelka (Litvínov), Tomáš Dvořák (Karlovy Vary), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL), Adam Polášek (Novosibirsk/KHL), Michal Jordán (Kazaň/KHL).

Útočníci: David Kämpf (Chomutov), Dominik Kubalík (Plzeň), Radan Lenc (Mladá Boleslav), Robin Hanzl (Litvínov), Rudolf Červený (Hradec Králové), Robert Říčka (Zlín), Vladimír Sobotka (Omsk/KHL), Roman Horák (Podolsk/KHL), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL), Robert Kousal (Davos/Švýc.), Lukáš Lhoták (Ambri-Piotta/Švýc.).

Téma omluvenek v reprezentaci v pondělním deníku Sport

Co se dále dočtete?

Co si o omluvenkách hráčů myslí trenér Josef Jandač

Jak se na postoj hráčů dívá generální manažer reprezentace Martin Ručinský

Jak se k omluvenkám svých hráčů vyjádřil trenér Liberce Filip Pešán

Jandač o nominaci: Byly určité tlaky abychom hráče z KHL nechali v klubech
Video se připravuje ...

Z V VP PP P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud