17. prosince 2017 • 04:58

Reprezentace a veteráni? Michálek by dodal klid, Erat je lídr

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Spolu se Zbyňkem Michálkem cítí šanci na únorový Pchjongčchang další veteráni. Čím mohou národní tým obohatit?Spolu se Zbyňkem Michálkem cítí šanci na únorový Pchjongčchang další veteráni. Čím mohou národní tým obohatit?FOTO: Koláž iSport.cz

    Zbyněk Michálek byl smířený s tím, že si v reprezentaci nezahraje. Mihla se i myšlenka: Není to definitivní závěr kariéry? Potom ale 34letý obránce poslechl srdce. „Hokej miluju. A vidina olympiády mě extrémně motivuje,“ tvrdí poctivec, který reprezentoval na dvou posledních Hrách. Spolu s ním cítí šanci na únorový Pchjongčchang další veteráni. Čím mohou národní tým obohatit?

  • Zbyněk Michálek 34 let

    obránce
    v reprezentaci: 63 zápasů/7 gólů
    aktuální sezona: Sparta – 13 zápasů/9 bodů (2+7)

    Jestli na něj vytáhnete Corsi, škrtněte si ho. Ale je řada oblastí, ve kterých by byl přínosem. Na oslabení. Na to, aby hře dodal klid, rozvahu. Navíc kupu zkušeností. Zažil dvě poslední olympiády.

    Zbyněk MichálekFoto ČTK

  • Ondřej Němec 33 let

    obránce
    v reprezentaci: 113/13
    aktuální sezona: Kometa – 19/7 (3+4)

    Existuje celá řada lepších bruslařů, ale už není tolik beků, kteří mají tenhle mix: umí bránit, podporovat útok, dávat góly. Nejančí a má za sebou kupu úspěchů. V roce 2010 vyhrál šampionát.

    Ondřej NěmecFoto Michal Beránek (Sport)

  • Martin Erat 36 let

    útočník
    v reprezentaci: 60/13
    aktuální sezona: Kometa – 29/29 (7+22)

    Lídr. Kapitán. Dál není třeba nic dodávat. Ostřílený harcovník, v NHL odehrál téměř tisíc zápasů. Není náhoda, že Kometa urvala titul právě s ním. Absolvoval tři poslední olympijské turnaje.

    Martin EratFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Petr Koukal 35 let

    útočník
    v reprezentaci: 117/13
    Aktuální sezona: Mountfield HK – 32/22 (7+15)

    Už to není motorová myš jako dřív. Věk se přihlásil. Ale pořád dovede soupeřům otrávit svým pohybem život. Skvělý do oslabení. A muž, který dobře ví, co potřebuje úspěšný vítězný tým.

    Petr KoukalFoto Michal Beránek (Sport)

  • Michal Vondrka 35 let

    útočník
    v reprezentaci: 74/12
    aktuální sezona: Chomutov – 30/27 (13+14)

    Univerzál, odehraje všechno. Oslabení, přesilovku. Je schopný v klíčový okamžik trefit rozhodující gól. Nepanikaří. Nabízí se ideální spojení s Romanem Červenkou, pokud ten bude zdravotně fit.

    Michal VondrkaFoto Michal Beránek / Sport

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud