Zdeněk Janda
18. prosince 2017 • 04:58

Veteráni s přehledem, šanci chytili i brankáři. Co ukázal národní tým?

Autor: Zdeněk Janda, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Český národní tým se na Channel One Cupu předvedl velmi dobřeČeský národní tým se na Channel One Cupu předvedl velmi dobřeFOTO: Koláž iSport.cz

    Bravo! Český národní tým zvládl závěrečnou prověrku před únorovými olympijskými hrami skvěle, na Channel One Cupu vyhrál všechny tři zápasy. Co turnaj ukázal směrem k Pchjongčchangu? Trenéru Josefu Jandačovi se vyplatila sázka na zkušené hráče, kteří by podle jeho slov měli tvořit páteř olympijského výběru. „Reálnou šanci na nominaci má z tohoto týmu tak šedesát až sedmdesát procent,“ sdělil hlavní kouč po nedělní výhře nad Švédskem. Kdo už může balit a kdo zůstává na hraně?

  • Gólmani

    Brankář Dominik Furch potvrdil na Channel One Cupu konstantní formu, o olympijské hry ho připraví jen zraněníFoto Michal Beránek (Sport)

    Tady není co řešit. Dvojice Dominik Furch – Pavel Francouz je jistá, oba i v Moskvě ukázali svou sílu. Teď zbývá vyřešit, koho k nim v pozici trojky. Klidně to může být vítkovický Patrik Bartošák. V brance by měla být česká síla.

    Program olympiády: Hokej na ZOH 2018 »

  • Obrana

    Ondřej Vitásek v zápalu boje přepadl přes Brandona KozunaFoto Michal Beránek / Sport

    Zdá se být rozhodnuto o první obranné dvojici – Michal Jordán, Tomáš Kundrátek. Také Ondřej Němec se po pauze dobře adaptoval na mezinárodní hokej. Prokazoval přehled, věděl, kdy puk přidržet, kdy rozehrát. Vedle něj mohou ostatní růst.

    Skvěle se chopil šance po bídném prvním turnaji Vojtěch Mozík, kterého kouč Josef Jandač veřejně hodně chválil. Dobré zápasy odehrál Adam Polášek. Veterán Zbyněk Michálek se rozjížděl pomalu, v neděli už nenastoupil. Ale pokud bude hrát dobře ve Spartě, do výběru by se mohl vejít.

  • Útok

    Martin Erat mohl být s výkonem českého týmu spokojenFoto Michal Beránek (Sport)

    Veteráni v čele s Martinem Eratem, Michalem Vondrkou nebo Petrem Koukalem ukázali, že mezinárodnímu tempu stačí. Chvíli jim trvalo, než se rozjezdí (dvě třetiny pražského zápasu s Finy), ale potom už ukazovali přehled, chytrost.

    Vondrka se ukázal jako univerzál, bruslař, který zvládne všechno. Koukal odvedl spoustu práce při oslabení. A Erat? To je samostatná kapitola. Skvělý na ledě, ale mimořádně stejně platný v kabině.

    Do Koreje už se mohou chystat stálice jako Jan Kovář, Michal Řepík nebo Jiří Sekáč (pokud bude zdravotě fit). Otazník přetrvá u jména Martin Růžička. Ano, rozhodl úvodní utkání s Finy, kdy trefil hattrick. Ale další dva zápasy už to nebylo ono. Spíš šeď. Olympiádě se až tolik nepřiblížil. Pokud bude zdravotně fit Dominik Kubalík, zdá se, že by mohl být turnaji blíže on.

  • Kdo nebyl na turnaji a má reálnou šanci

    Roman Červenka na tréninku reprezentaceFoto Pavel Mazáč / Sport

    obránci: Jakub Nakládal, Jakub Krejčík,
    útočníci: Roman Červenka, Michal Birner, Robin Hanzl.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud