12. dubna 2018 • 14:58

Znarok u ruské reprezentace končí. Sbornou převezme asistent Vorobjov

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér ruské hokejové reprezentace Oleg Znarok odstoupil necelé dva měsíce po olympijském triumfu v Pchjongčchangu kvůli psychickému vyčerpání z funkce. Na květnovém světovém šampionátu v Dánsku povede Rusko jeden z jeho dosavadních asistentů Ilja Vorobjov. Znarok, který má smlouvu do konce května, bude u týmu působit jako poradce. Oznámil to předseda národního svazu Vladislav Treťjak.



"Znarok toho pro nás udělal hodně. Vyhrál olympiádu, na světových šampionátech získal čtyři medaile. Čelil však velkému tlaku, jak v Petrohradě, tak v reprezentaci. Proto teď národní tým dočasně povede Vorobjov a Znarok bude jeho konzultantem," řekl Treťjak.

Pětapadesátiletý Znarok se "sborné" ujal před čtyřmi lety a hned ji dovedl ke světovému titulu. Díky stříbru a dvěma bronzům nevyšli Rusové naprázdno ani na následujících šampionátech, v únoru v Koreji získali první samostatné olympijské zlato, 26 let po triumfu týmu SNS.

Současně s reprezentací Znarok působí jako hlavní kouč Petrohradu, s nímž loni vybojoval v KHL titul.Mistrovství světa začne 4. května. Rusko bude jedním ze soupeřů českých hokejistů v základní skupině.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud