16. září 2020 • 19:50

Dvojzápasy místo turnajů? Český svaz přišel s návrhem pro reprezentaci

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zástupci Českého hokeje chtějí v nadcházející sezoně i při koronavirové krizi odehrát zápasy Euro Hockey Tour. Navrhují ale změnu systému z tradičních turnajů na dvojzápasy, které by se v jednotlivých reprezentačních pauzách konaly pouze se dvěma účastníky na jednom místě.



„V mezinárodním programu je velice složitá situace. Euro Hockey Tour teď aktuálně řešíme. Jako Česko jsme přišli s návrhem, aby se hrálo v jiném než tom klasickém modelu turnaje čtyř, ale rozdělilo se to na vzájemné zápasy a týmy se nemusely sjet všechny na jedno místo,“ řekl prezident Českého hokeje Tomáš Král.

„Plnilo by nám to sportovně i ekonomicky efekt reprezentačního programu i vůči partnerům, protože vůči nim máme velký závazek,“ doplnil Král. V minulé sezoně byly kvůli pandemii koronaviru zrušeny zápasy Euro Hockey Challenge i mistrovství světa ve Švýcarsku, České hry se měly místo přelomu dubna a května hrát až v srpnu, ale nakonec se také neuskutečnily.

V Euro Hockey Tour by se za účasti Česka, Finska, Ruska a Švédska měly podle původních plánů odehrát turnaje Karjala ve Finsku (5. až 8. listopadu), Channel One Cup v Rusku (17. až 20. prosince), Švédské hry (11. až 14. února) a Carlson Hockey Games v Česku (13. až 16. května).

„Co se týče mládežnických reprezentací, tak měla sraz šestnáctka. Kluci byli před ním otestovaní a byli negativní. Po akci byli dva pozitivní. Na základě toho jsme se rozhodli, že teď v programech šestnáctek a sedmnáctek nebudeme pokračovat, ale víc podpoříme reprezentační buňky. To je speciální program pro reprezentanty v klubech,“ uvedl Král.

V přípravě ale budou pokračovat starší mládežnické národní týmy. „Za maximálních opatřeních, skoro bublin, bychom chtěli pokračovat u osmnáctky a u dvacítky. Dneska není nic stoprocentně, ale téměř stoprocentně se bude hrát mistrovství světa dvacítek v Kanadě a o osmnáctce se rozhoduje v těchto dnech, ale je snaha, aby se mistrovství světa také odehrálo,“ dodal Král.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud