22. dubna 2021 • 21:11

Skvělý start přípravy na MS. Češi smetli Rakušany 5:0, zazářil Hanzl

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté vyhráli v úvodním utkání Euro Hockey Challenge ve Vídni nad Rakouskem 5:0. Dvě branky v prvním přípravném zápase před mistrovstvím světa v Rize vstřelil Robin Hanzl, skórovali také Tomáš Zohorna, Andrej Šustr a Filip Suchý. Gólman Roman Will udržel ve svém sedmém utkání v dresu národního týmu podruhé čisté konto.



Kouč Filip Pešán poslal do zápasu pět debutantů - obránce Jan Ščotku, Radima Šaldu a útočníky Luboše Horkého, Jakuba Poura a Marka Zachara. Odveta s Rakouskem čeká český výběr v sobotu od 18:40 v Jindřichově Hradci.

Po 29 sekundách se naskytla domácím přesilová hra po Flekově vyloučení, ale Willa účastník skupiny A divize I mistrovství světa neohrozil. Naopak Starkbaum musel krýt Flekovu ránu hned po návratu českého hráče z trestné lavice. V osmé minutě měl náznak první velké šance Suchý, potom z mezikruží prověřil rakouského gólmana Hynek Zohorna. Skóre mohli otevřít i Hanzl a Suchý.

V čase 11:27 našel Hynek Zohorna zpoza branky bratra Tomáše, který nadvakrát překonal Starkbauma. Český kapitán v 99. utkání v národním týmu vstřelil svůj 17. gól. Pešánův tým měl dál jasnou převahu, ale v 19. minutě zahrozili na druhé straně Schneider a Zündel.

Hned v úvodu druhé části se dostal v přesilové hře do úniku Flek, ale Starkbaum jeho bekhendový blafák vystihl. Rakušané stále drželi jen těsnou ztrátu a ve 28. minutě ojediněle prověřil Willovu pozornost Kirchschläger. V polovině druhé třetiny Flek po průniku neuspěl s bekhendovou střelou.

Vzápětí šel pykat Jordán a Češi v oslabení udeřili. Hanzl chtěl vrátit Radilovi přihrávku před branku, ale obránce Rauchenwald si puk srazil do vlastní branky. Při Radilově trestu si už Rakušané vytvořili tlak a největší šanci měl Harnisch, Will však vykopl puk pravým betonem. V 38. minutě Pour ideálně uvolnil Šustra, který se z levého kruhu trefil přesně k protější tyči.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Rakušané ubránili při Baumgartnerově vyloučení. Ve 45. minutě při Hanzlově pobytu na trestné lavici mohl přidal další český gól v oslabení Flek, ale Starkbaum jeho možnost zmařil. Ve 48. minutě se dočkal ve svém třetím utkání v národním týmu premiérového gólu Suchý. Objel branku a poslal puk před brankoviště, kde jej za Starkbauma srazil Jakubitzka.

Češi nevyužili ani svou třetí přesilovku v utkání při Nissnerově trestu. Výsledek dovršil 88 sekund před koncem po Radilově přihrávce z hranice brankoviště Hanzl a ve 42. utkání v reprezentaci zaokrouhlil počet svých branek na deset.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud