Miroslav Horák
Premium
23. února 2022 • 05:00

Svaz vyřeší reprezentaci. S Pešánem může skončit celý realizační tým

Autor: Miroslav Horák, inf
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtek se to rozsekne. Oficiálně. Na svazové půdě se odstraní otazníky obepínající hokejový národní tým. Bude okamžitě odvolán hlavní kouč Filip Pešán? A kdo případně naskočí místo něj? Zdá se, že rozřešení míří do finále. Podle informací Sportu je silně ve hře, že národní tým dostane na starost zcela nový realizační tým. A s ním vyrazí na květnové mistrovství světa do Finska. Kdo vybírá nového kouče a jak to vypadá s možným nástupem Miloše Hořavy? Dozvíte se v článku iSport Premium.



Vše se tutlá a zůstává pod pokličkou. Všeobecně se má za to, že o osudu hlavního kouče Filipa Pešána a generálního manažera Petra Nedvěda rozhodne jedenáctičlenný výkonný výbor. Jenže jsou záležitosti, které se připravují dopředu a v daný den se hodí na stůl jako (téměř) hotová věc. Což by měl být i tento případ.

Uběhlo pár dnů od historického fiaska hokejistů na ZOH. Dvě výhry v nastavení, dvě porážky po šedesáti minutách přinesly nedůstojné, ovšem ne zas tak překvapivé umístění na deváté pozici. K tomu připočtěte předchozí výsledky na akcích Euro Hockey Tour. Nemastné neslané – eufemisticky řečeno.

K tomu jen pár čísel: deset utkání celkem, ani jedna výhra po šedesáti minutách. Bodově jen pět kousků z třiceti možných. Český hokej taková numera nepamatuje, kritika sílí a čekání na cenný kov z vrcholné áčkové akce se protahuje na jedenáct absolvovaných podniků. Kdo to odnese?

Ke konci minulého týdne svazový šéf Tomáš Král pro Seznam zprávy připustil, že Pešánovo odvolání „bude asi nevyhnutelné“. To značí jediné: je prakticky rozhodnuto. Stávajícímu šéftrenérovi se přičte i loňský šampionát v Rize, kde to haprovalo nejen herně, ale i v kabině.

Teď možná to zajímavější. Jaký bude osud

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
7

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud