29. srpna 2022 • 17:42

Německo - Česko 0:6. Češky válí na MS! Znovu se trefila Šapovalivová

Autor: iSport.cz, kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím nenašly přemožitelky! České hokejistky zvítězily i ve třetím utkání mistrovství světa v Dánsku, když rozstřílely Německo 6:0 a dál suverénně vedou skupinu B. O třetím vítězství v řadě a jistotě účasti ve čtvrtfinále rozhodly Češky již v první třetině po využití dvou přesilových her. Skóre duelu otevřela svým třetím gólem na turnaji šestnáctiletá reprezentantka Adéla Šapovalivová. Na šampionátu si poprvé zachytala gólmanka Blanka Škodová, na začátku třetí třetiny vystřídala jedničku Kláru Peslarovou. O ovládnutí základní skupiny si výběr koučky Carly MacLeodové zahraje v úterý, kdy od 15:30 nastoupí na závěr proti Švédsku.



Němky, které byly soupeřkami Češek v generálce na turnaj a přípravný duel na severu Evropy těsně před šampionátem vyhrály 3:2, měly první velkou šanci. Ve čtvrté minutě se dostala Celina Haiderová za záda české obrany, ale nedokázala vyzrát na pozornou Kláru Peslarovou.

Český výběr se pak musel bránit v oslabení, ale jediné vyloučení na své straně za celé utkání přestál bez úhony a naopak udeřil při první přesilovce. Po necelé minutě početní výhody se ranou na bližší tyčku prosadila Adéla Šapovalivová. Pouhých devět sekund z přesilovky pak stačilo v 17. minutě Natálii Mlýnkové ke gólu na 2:0.

Před polovinou utkání Češky uzamkly na dlouhou dobu soupeřky před brankářkou Sandrou Abstreiterovou. Andrea Trnková nejprve trefila tyčku, ale pokračující tlak přinesl nakonec i třetí gól. Prosadila se dlouholetá reprezentační kapitánka Alena Mills se štěstím po teči bránící Darie Gleissnerové.

Češky vyhrály druhé dějství na střely jasně 10:0 a přidaly i další branky. Ve 32. minutě právě po střele Mills doklepla kotouč odražený od zadního hrazení Noemi Neubauerová, a i když pak český tým nevyužil přes dobré šance přesilovku, znovu slavil 50 sekund před přestávkou po trefě Agáty Sarnovské.

Do třetí třetiny nastoupily oba celky s novými brankářkami: Blanka Škodová nahradila Peslarovou, v německém týmu dostala místo Abstreiterové prostor Franziska Alblová. Ta udržela čistý štít pouhých 66 sekund, než ji překonala Klára Hymlárová. Zbytek utkání se za rozhodnutého stavu dohrával už jen z povinnosti.

Posledním soupeřem Češek ve skupině B budou v úterý Švédky. Pokud Seveřanky splní dnes večer v duelu s Maďarkami roli favoritek, bude úterní utkání, jež začne v 15:30, přímým soubojem o první místo.

České hokejistky se radují z gólu kapitánky Aleny Mills (uprostřed)
České hokejistky se radují z gólu kapitánky Aleny Mills (uprostřed)

Góly

Domácí:

Hosté: 12:02. Šapovalivová, 16:43. Mlýnková, 28:56. Mills, 31:42. Neubauerová, 39:09. Sarnovská, 41:06. Hymlárová

Sestavy

Domácí: Abstreiterová (41. Alblová) – T. Eisenschmidová (A), Jobst-Smithová, Strobelová, Gleissnerová (C), Botthofová, Strompfová, Düsterhöftová, Bartschová – Klugeová (A), Haiderová, Weidenfelderová – Feldmeierová, N. Eisenschmidová, Delarbreová – Luisa Welckeová, Karpfová, Lilli Welckeová – Wagnerová, Christofová, Schieferová.

Hosté: Peslarová (41. Škodová) – Pejšová, Lásková, Tejralová (A), Horálková, Trnková, Radová – Šapovalivová, Mrázová, Mlýnková – Křízová (A), Hymlárová, Pejzlová – Mills (C), Přibylová, Neubauerová – Erbanová, Sarnovská, Pátková.

Rozhodčí

Karklinaová (LAT), Nurmiová (FIN) – Cameronová (USA), Dinantová (BEL)

Stadion

Iscenter Nord, Frederikshavn, Dánsko

Návštěva

332 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud