30. srpna 2022 • 18:27

Švédsko - Česko 0:3. Bez ztráty bodu a postup! Hokejistky vyzvou Finsko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

České hokejistky vyhrály i čtvrtý zápas na mistrovství světa. V dánském Frederikshavnu porazily Švédsko 3:0 a bez ztráty bodu ovládly skupinu B. Ve čtvrtečním čtvrtfinále se utkají s Finskem, které porazilo Švýcarsko 4:0 a skončilo třetí ve skupině A.



Spolehlivým výkonem se pod českou výhru podepsala brankářka Klára Peslarová, která zlikvidovala všech 27 střel soupeřek. Gólově se prosadily Vendula Přibylová, Natálie Mlýnková a Klára Hymlárová.

Švédky, které potřebovaly k vítězství ve skupiny vyhrát v základní hrací době, byly v úvodu utkání výrazně aktivnější. Ústřední postavou české sestavy byla brankářka Peslarová, která v 5. minutě zlikvidovala samostatný nájezd Bouvengové.

V polovině první třetiny se do další velké šance dostala Antonssonová, z brejku však nezamířila přesně. Až poté si první zákrok v utkání připsala švédská gólmanka Söderbergová, složité situace ale v úvodní dvacetiminutovce řešit nemusela.

Do druhé části vstoupily Češky lépe a postupně vyrovnaly statistiku střeleckých pokusů. V polovině zápasu se dostaly do vedení, když Přibylová zakončila samostatnou akci přesnou střelou k pravé tyči. Více ze hry měly i nadále Švédky, Peslarová však chytala spolehlivě. Spoluhráčky podržela i při vyloučení Láskové.

Ve třetí třetině hráčky Tří korunek nedokázaly pokračovat v nátlakové hře a jejich šance na úspěch klesly v 50. minutě, kdy se po akci Pátkové prosadila počtvrté na MS Mlýnková. Švédský kouč Lundberg se následně rozhodl zariskovat odvoláním brankářky, čehož Hymlárová rychle využila ke vstřelení třetí české branky.

Stejně jako v pondělním zápase proti Německu si český tým připsal výhru bez inkasované branky, Peslarová ale musela nulu potvrdit zlikvidováním šance Hjalmarssonové.

Góly

Domácí:

Hosté: 29:11. Přibylová, 49:40. Mlýnková, 52:12. Hymlárová

Sestavy

Domácí: Söderbergová (Bomanová) – Nylén-Perssonová (A), Bergströmová, Kjellbinová (A), Adolfssonová, Jungäkerová, Waxinová, Berglundová – Hjalmarssonová, Olssonová, Carlssonová – L. Johanssonová, Wikner-Zienkiewiczová, Ljungblomová – Bouvengová, Lundinová, Löwenhielmová (C) – Murénová, Antonssonová, Tedenbyová – T. Johanssonová.

Hosté: Peslarová (Škodová) – Pejšová, Lásková, Tejralová (A), Horálková, Trnková, Radová – Šapovalivová, Mrázová (A), Mlýnková – Křízová, Hymlárová, Pejzlová – Mills (C), Přibylová, Neubauerová – Erbanová, Sarnovská, Pátková.

Rozhodčí

Julia Kainbergerová (AUT) Agnese Karklinaová (LAT) – Jessica Chartrandová, Marie-Pierre Jalbertová (obě CAN)

Stadion

Iscenter Nord, Frederikshavn, Dánsko

Návštěva

337 diváků

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud