Miroslav Horák
Premium
20. června 2023 • 15:10

Hadamczik poprvé připustil: Hledáme i jiné trenéry. Řekl, jaký bude postup

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během úterku Alois Hadamczik na twitter vyťukal zprávu o tom, že jméno kouče a jeho asistentů pro mistrovství světa 2024 v Praze a Ostravě bude známé ve čtvrtek 29. června. Tedy 35 dnů po stvrzení českého výbuchu na šampionátu v Rize a Tampere. Teoreticky se dá říci, že Kari Jalonen celou tu dobu žije v nejistotě. Sám však musí vědět, že s jeho angažmá je prakticky amen. Jen se to ještě neřeklo nahlas. „Výkonný výbor mě na pondělním jednání pověřil kontaktováním případných nástupců stávajícího trenéra,“ přiznal prezident svazu iSport.cz po jistém naléhání.



V domácím hokejovém světě se má za to, že Jalonenovi mohou pomalu strojit funus. V nadsázce řečeno. Navíc se zlatým padákem. Třiašedesátiletému finskému kouči běží kontrakt až do konce příští sezony, což při zhruba půlmilionové měsíční mzdě má přinést odstupné okolo šesti milionů korun. Tady se mimochodem naplno obnažuje riskantní krok z března loňského roku, kdy svaz uzavřel dohodu se zahraničním trenérem rovnou na tři mistrovství světa.

Loňské dopadlo hezky první medailí po desetileté výluce, letos přišel pád až na osmé místo. Být příčka devátá, Češi spadli do kvalifikace pro ZOH 2026. Mělo se za to, že v pondělí zástupci hokejové vlády předstoupí před média a oznámí definitivní rezultát.

Jalonen dál, anebo Jalonen konec. Nic mezitím. Ale ne.

Místo toho ze svazového velínu přišla informace v rámci tiskové zprávy o tom, že o finálním složení realizačního týmu pro MS v Praze a Ostravě rozhodne VV v nejbližších dnech. Datum pak před úterním polednem oznámil na sociální síti Twitter nynější svazový šéf Alois Hadamczik.

Z jeho slov a tónu hlasu se dalo jasně vyčíst, že být po jeho, verdikt je známý mnohem dřív. A nekompromisní.

V rámci svazových pořádků má však jeden hlas z celkových jedenácti, což je počet lidí spadajících do vládního hokejového kabinetu. „Já mám jasno od

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud