11. prosince 2008 • 14:15

Musil: Hlavně zvládnout Německo

Autor: fan
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bude nášup. První dva zápasy českých juniorů na šampionátu? Domácí Kanada, dva dny nato USA. Tady můžou mladíci jen překvapit. Třicátého prosince pak přijde asi nejdůležitější utkání v nabité skupině.



Soupeřem bude Německo, které loni na mistrovství světa osmnáctiletých poslalo Čechy ven z elitní skupiny.

Umístění dvacítky
2000 (Švédsko) zlato
2001 (Rusko) zlato
2002 (Česko) 7. místo
2003 (Kanada) 6. místo
2004 (Finsko) 4. místo
2005 (USA) bronz
2006 (Kanada) 6. místo
2007 (Švédsko) 5. místo
2008 (Česko) 5. místo
2009 (Kanada) ?


Byli u toho hráči ročníku 1989. Právě toho, který tvoří základ současné dvacítky. „Nemá cenu to klukům připomínat, vracet se nazpátek. Jsou o dva roky starší, vyspělejší. To by měli pozitivně prodat,“ myslí si však František Musil, skaut Edmontonu. Mladíkům věří.

Přesvědčit hráče, že do historie se nemá cenu ohlížet. Tuhle těžkou úlohu bude mít hlavní kouč. A jeho jméno budí v Musilovi klid. „Myslím, že Marek Sýkora je muž na správném místě, má letité zkušenosti. Když to má někdo zvládnout, tak on,“ podotýká na trenérovu adresu.


Pod Sýkorou, který na jaře vyvedl osmnáctku zpátky do A skupiny, skutečně ožil i starší výběr. Hned na první velké akci, turnaji čtyř v Brně dokonce bral první místo. K tomu po letech porazil silné Rusy…

„Celkově letos dvacítka podávala velice slušné výkony. Zvlášť ten brněnský turnaj byl z české strany excelentní,“ souhlasí Musil. „Z týmu čišela chuť a elán. To když se klukům podaří přenést i na šampionát, budou v pohodě. Byli tam totiž ti samí hráči, kteří mají možnost se teď dostat do konečné nominace.“

Snad jen úzká kanadská hřiště by mohla českému výběru činit problémy. I zde má ale Musil pozitivní poznatek. „Je to sice obrovský rozdíl, kluci z kanadské juniorky ale mají schopnost vypořádat se s malým prostorem,“ vysvětluje. Do širší nominace zařadil Sýkora hned 16 hokejistů ze zámoří, zkušenosti s tamním hokejem už v kariéře získali i mnozí další.

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud