Miroslav Horák
27. června 2009 • 12:55

Na olympiádu i s Martinem Strakou?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Milan Hejduk v dresu národního týmu? Tak to už asi nedopadne. Vše tomu nasvědčuje. Hvězda Colorada nefiguruje v plánech kouče Růžičky pro únorovou olympiádu ve Vancouveru. A naganský šampion potvrdil, že na mistrovství světa už jezdit nemíní.



Dres elitního týmu země na sebe uznávaný kanonýr navlékl naposledy na ZOH v Turíně před čtyřmi roky, od té doby se při každé možnosti reprezentovat na šampionátu omluvil ze zdravotních důvodů.

Poničené koleno Hejdukovi zřejmě dává najevo, že už to na vrcholový hokej dlouho nevypadá. Během poslední sezony se útočník Avalanche, jenž hrává s ortézou na koleni, nechal slyšet, že v NHL odehraje ještě jeden, maximálně dva ročníky. Víc mu těžce namáhané klouby nejspíš nedovolí.

Martin StrakaFoto Jaroslav Legner, Sport


„Vypadá to, že Milan už na nároďák nemá sílu, navíc má určité problémy s kolenem. Zdraví se nedá poručit. Reprezentační kapitolu má zřejmě za sebou,“ řekl Sportu Vladimír Růžička, jenž se svými kolegy Jandačem a Weissmannem pomalu dává do kupy partu lidí, z nichž bude pro Vancouver vybírat.

„Bude to asi těžké ještě se někdy ukázat v dresu nároďáku, s účastí na mistrovství světa už jsem nepočítal. Jedině s olympiádou, kdyby o mě byl zájem. Jestliže není, nevadí, beru to v klidu,“ reagoval včera Milan Hejduk.

A z jakého důvodu se řeší únorová olympiáda v červnu? Proč tak brzo? Jistě i vás ty otázky napadají. Vězte však, že se Růžička neprobírá jmény jen tak z dlouhé chvíle.

Sestava pro únorový turnaj musí být kompletně vyhotovena do konce letošního roku. A to hlavně na popud zámořských týmů, které z „předzávodního“ olympijského období potřebují a také dokážou komerčně vytěžit značné finanční prostředky. Především pak společnost Hockey Canada.

Martin Straka, Jaromír Jágr a Miroslav Hlinka boli najnebezpečnejšími hráčmi na ľade.Foto čtk



„Do konce roku to zúžíme, nemám s tím problém. Ani se tím teď nezabývám, máme dost času na přemýšlení,“ pokračuje Růžička.

Mít nominaci hotovou sedm týdnů před akcí, to Růžičkovi nevadí. Z jediného důvodu. „Pro všechny je to stejné. V případě zranění samozřejmě máme možnost hráče prohodit za zdravého náhradníka.“

Stavitelé národního týmu zatím vytvořili dlouhatánský soupis 104 jmen. S mírnou nadsázkou řečeno, jeho obsah není důležitý - všechna jména, která vás napadají, tam (až na Hejduka) dozajista najdete. A navrch třeba útočníka Birnera či beka Mojžíše.

Zajímavostí prvního nominačního nástřelu je zapsání Martina Straky, o něhož Růžička intenzivně bojoval pro nedávné mistrovství světa ve Švýcarsku. Tam se kouč Straky nedočkal, což však neznamená, že mu plzeňský boss i podruhé řekne NE.

Ostatně, Straka dosud neřekl, že s reprezentací nadobro končí.

Martin Straka, Jaromír Jágr a Miroslav Hlinka boli najnebezpečnejšími hráčmi na ľade.
Martin Straka, Jaromír Jágr a Miroslav Hlinka boli najnebezpečnejšími hráčmi na ľade.

 

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud