Miroslav Horák
20. prosince 2009 • 04:00

Provokatér Radulov: Češi jsou dobří. Ale nic víc

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je to tu zase, vypjatá řežba mezi sbornou a českou komandou. Duel, v němž cestou k ruské brance musíte strpět bolest z nenápadných seker a háčků. Kdepak, s Rusy to není žádná slast. Bolí to. Co dnes?



Polední střet domácích miláčků s Čechy Rusko přijímá s velkým očekáváním. Sborná proti uctívanému Jágrovi, to je velký šlágr.

Plná hala, do kosmických hodnot nažhavený Bykovův soubor a v jeho táboře tlupa řízných hráčů, co s agresivitou rozhodně nešetří. Zdravou i tou nefér.

Čtěte více:
Češi vyrovnali 11 vteřin před koncem, nakonec padli »

Průběh posledních bitev s Rusy často zastavovaly boxerské epizody, tvrdé pokládky na led, kopice nadávek. Averze, to je to správné slovo, vystihující aktuální vztah mezi oběma reprezentacemi.

Alexandr Radulov, to jméno je českým hokejistům dobře známé. Jeho ostré výpady hlavně vůči Janu Markovi byly častým tématem zápasů na minulých akcích evropské Tour.

Alexander Radulov
Alexander Radulov

Občas se přidává i Oleg Saprykin. Jako třeba na jaře při turnaji v Liberci. Málokdy jde o čistý osobní souboj. „Největším problémem jsou Saprykin s Radulovem, je to s nimi pořád dokola,“ potvrzuje Jan Marek.

„Já nemám strach, souboj jeden na jednoho ustojím, ale když na mě někdo skočí zezadu... Budu muset asi chodit víc do posilovny a učit se boxovat. Jako můj táta, který kdysi dokázal vymlátit celou hospodu.“

Energií věčně překypující Radulov nedávno Marka překvapil, když projevil starost o jeho pocuchané zdraví. V době, kdy se český reprezentant vracel na led KHL po zlomenině nohy.

Jenže dnes na lekce bontonu zapomeňte, v rukavičkách se hrát těžko bude. A kdyby snad ano, bude to velké překvapení. To by snad Češi museli rozhodnout či prohrát zápas po první třetině.
Radulov v potyčce se SchubertemFoto ČTK

Nepoddajný Radulov v Moskvě vyprávěl, proč se to s Růžičkovou družinou často mele. „Oni nechtějí ustoupit nám a my zase jim. A dopadá to tak, že emoce naše i jejich přelezou určitou mez. Poslední dobou to takhle chodí.“

Očekává se další díl tvrdých střetů. „Půjdeme do nich s tím, že je chceme porazit. Jako vždy. Není to tak, že bychom se připravovali na další rvačku. Hlavně chceme předvádět dobrý hokej a budeme čekat, že se nám to v dobrém vrátí. Ale pokud bude potřeba postavit se za spoluhráče, nehodlám váhat,“ varuje Radulov českého soka.

Ruské hvězdy jsou známé obří sebedůvěrou, egoismem, považují se za nejlepší hokejisty. Nebylo by od věci srazit jim sebevědomí. „Mnoho Čechů hraje v Rusku, jako soupeřů si jich vážím, vím že to jsou dobří hráči, ale nic víc…“ naznačuje Radulov, že o výsledek nemá starost.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud