9. dubna 2010 • 23:21

Dnes to byl úplně jiný výkon, říká Gřegořek

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po všech stránkách mnohem povedenější zápas odehráli v odvetě proti Švýcarsku čeští hokejisté. Zatímco ve středu v Oltenu je domácí hráči předčili v aktivitě, dnes v Ambri byli svěřenci trenérů Josefa Jandače a Ondřeje Weissmanna od počátku lepší a po zásluze Švýcarům oplatili předešlou porážku.



"Byl to úplně jiný výkon a člověk z toho má hned jiný pocit. Byli jsme daleko lepší na pohybu, a přestože ta první třetina byla až moc nahoru dolů, od druhé jsme byli jasně lepší," řekl obránce Petr Gřegořek ČTK.

V druhé části Češi soupeře v pohodě přehrávali. "Odebírali jsme jim puky a oni vzadu nevěděli co s tím," pochvaloval si bek Českých Budějovic.

Rozdíl mezi oběma přípravnými zápasy byl i počtu vyloučených. Zatímco v prvním duelu byli Češi v první třetině vyloučeni hned čtyřikrát, dnes nasbírali čtyři tresty za celý zápas.

"Bylo to ale i tím, že v prvním zápase měli rozhodčí trošku přísnější metr. Kdyby dnes pískali stejní rozhodčí, tak je jich stejně. Určitě jsme ale byli méně vylučovaní i díky tomu, že jsme měli lepší pohyb," řekl Gřegořek.

Dvaatřicetiletý bek se v patnáctém zápase v národním týmu dočkal první branky v reprezentaci, když se prosadil v přesilovce. "Petr Vampola to udělal dobře, stáhl na sebe hráče a předložil mi puk, se kterým jsem mohl udělat dva kroky dopředu a vystřelit. Ještě tam výborně clonil Jirka Novotný a možná to i tečoval," uvedl Gřegořek.



Puk na památku si ale neschoval. "Nikdy jsem to nedělal a teď v dvaatřiceti s tím už nezačnu. Samozřejmě, že z toho mám radost, ale hlavně mám radost ze hry. První zápas to bylo takové rozpačité. Tohle bylo o něčem jiném." usmíval se Gřegořek, jenž po utkání dostal jako autor vítězné branky kávovar od sponzora místního klubu. "Ani nevím. Jen jsem koukal, že je to hodně velké," přiznal.

První start v seniorské reprezentaci si připsal brankář Jakub Sedláček, jenž podal spolehlivý výkon a měl značnou zásluhu na české výhře. "Vyhráli jsme, takže jsem spokojený. Jsem rád, že jsem si to mohl vyzkoušet, a musím poděkovat klukům, že super bránili a vyhráli jsme," řekl Sedláček, jehož úroveň a rychlost hry nakonec příliš nepřekvapila. "Myslím si, že je to podobné jako extraliga," soudil.

Gólman Zlína byl v permanenci od samého začátku, což mu vyhovovalo. "Kdybych tam měl stát a pak přišel nějaký nájezd, tak by to bylo špatné. Létalo to na mě, za což jsem rád. Dnes mě to ale i trefovalo, takže to bylo dobré," uvedl Sedláček.

Překonal ho jen Tristan Vauclair po rychlém protiútoku v 33. minutě. "Byla to škoda. Kluci, Bedýnka (Bednář) s Tondou Bořutou, se nedohodli, Bedýnka hákoval a faulovaný Švýcar do mě spadl, puk vypadl a druhý hráč to dorazil do prázdné," popsal Sedláček gólovou akci soupeře.

Hned několik těžkých zákroků si účastník letošního juniorského mistrovství světa připsal v samém závěru, kdy se Švýcaři snažili vyrovnat. "Už neměli co ztratit, tak se tlačili do nás, ale my jsme to naštěstí udrželi a pak Honza Marek pojistil naše vítězství," dodal Sedláček.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud