1. října 2008 • 11:40

Krize ve Znojmě: Trenéři zůstávají

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední místo v extraligové tabulce zatím žádnou paniku ve vedení hokejistů Znojma nevyvolalo. Trenéři Radim Rulík a Václav Baďouček zůstávají ve funkcích, žádné změny se nechystají ani v hráčském kádru.



Na dno tabulky spadli Orli po sérii pěti proher. Po úterní porážce 2:4 v Litvínově zůstalo Znojmo jediným klubem, který na ledě soupeřů zatím nezískal ani bod.

"Věřím, že nepříznivou sérii zlomíme a herně se zvedneme. Trenéři mají pevnou pozici a nehledáme ani posily," řekl ČTK vlastník znojemského klubu Jaroslav Vlasák.

V sestavě Orlů citelně chybí vůdce týmu Jiří Dopita, který odehrál pouze první tři kola. V domácím utkání s Českými Budějovicemi Dopitu trefil kotouč do nohy do místa, které není kryto chráničem. "Všichni víme, že je výborný hráč.

Pochopitelně nám chybí jeho zkušenosti. Ale takový je hokej," dodal Vlasák.
Los přitom není vůči Znojmu až do konce první čtvrtiny příliš příznivý. V pátek Orli přivítají na svém ledě druhý celek tabulky Plzeň a potom je čekají tři utkání za sebou na ledě soupeřů v Liberci, v Praze se Slavií a v Třinci. K dobru ale mají 28. října dohrávku čtvrtého kola v Pardubicích.

S dávkou nostalgie vzpomínají příznivci Znojma na předloňskou sezonu, kdy po první čtvrtině jejich klub vedl tabulku se ziskem 25 bodů. Nejhůře si naopak Orli vedli hned ve své první extraligové sezoně v roce 1999, kdy získali v prvních třinácti zápasech pouze devět bodů, což je zařadilo na 12. místo.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud