28. prosince 2008 • 19:43

Sparťané si odvážejí dva body

Autor: Sport - Tomáš Zetek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naposledy to bylo 15. prosince na Slavii. Pak dlouhá mizérie prolomená až včera. Řeč je o střelecké efektivitě Budějovice. Mountfield dal proti Spartě po třech zápasech půstu gól ze hry.



Na víc než bod to ale proti Pražanům nestačilo. Ti naopak bodovali poosmé v řadě a vyhráli v prodloužení. V dresu domácích se v zápase neobjevil Radek Duda.

Utkání jsme sledovali online >>>
Souhrn 35. kola extraligy >>>

Proč letní posila nezasáhla do boje? „Nebyl nominován k utkání,“ řekl Sportu Ernest Bokroš, kouč Budějovic. Víc se vyjadřovat nechtěl. Že by další dusno v kabině Jihočechů? Odpověď neznáma. Stejně tak jestli by Dudova přítomnost hře domácích výrazněji pomohla.

Hlasy trenérů po utkání
Ernest Bokroš (České Budějovice): "Jsme spokojeni s tím, že mužstvo dobře pracovalo, na druhé straně po porážce s Třincem nemůžeme být spokojeni s pouhým bodem proti Spartě. Bodů máme strašně málo a v tabulce nám chybí."

Marian Jelínek (Sparta Praha):
"Možná by bylo lepší povídat si o tom, co kdo dostal od Ježíška. Hokej neměl vysokou kvalitu, za šedesát minut padly dva góly a diváci se ani po této stránce moc nepobavili. Druhý bod v prodloužení nás samozřejmě těší, Ton s Vykoukalem mají domluvený signál a ten jim naštěstí vyšel."

Včerejší duel totiž nenabídl snad ani průměrnou podívanou. O gólech ani nemluvě.

Když na startu třetí třetiny prohrávali Jihočeši o gól, nezbývalo jim nic jiného než se vrhnout do útoku. A tak se stalo. K vyrovnání jim pomohlo vyloučení Vykoukala. Díky němu se dostali do tlaku. Gulaš s Veselým ale ve velkých příležitostech selhali. Ne a ne prolomit gólovou bídu.

Vyrovnání přišlo až v 53. minutě. Únik tři na dva zakončil Huml. Kdo si myslel, že se tím roztrhne pytel s brankami a bude k vidění nespoutaný závěr duelu, mýlil se. V podprůměrném zápase nebylo moc na co koukat. V závěru byli lepší domácí. I díky tomu se dočkali vyrovnání.

„Co je to platné, když se tolik nadřeme na gól. Je to špatná vizitka útoku,“ povzdechl si Ivan Huml, budějovický útočník. Šancí celkem dost, ale góly? Málo. Zoufale málo.„Nemůžeme myslet na vítězství, když dáme sotva jeden gól za zápas,“ měl jasno první centr mužstva.

Sparta sice ztratila sedm minut před koncem třetí třetiny těsné vedení, ale se dvěma body může být spokojena. V prodloužení se totiž prosadil probuzený střelec Petr Ton. Zatímco parta z Holešovic dál válí, Budějovice se zase začínají propadat. Po reprezentační přestávce získaly ze tří zápasů jediný bod, z toho dva hrály doma.

„Je to samozřejmě další hrozná ztráta. Znamená to jediné, musíme teď vozit ještě víc bodů zvenku,“ tvrdí striktně Huml.

Podaří se to Budějovicím už zítra ve Zlíně?

Mountfield České Budějovice - Sparta Praha 1:2 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1) Branky a nahrávky: 53. Huml (M. Hudec, Gřegořek) - 15. Mrňa (Kafka, Vykoukal), 62. Ton (Vykoukal). Rozhodčí: Mikula - Bryška, Chytil. Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 6421 (vyprodáno).

Sestavy:
České Budějovice:
Jakub Kovář - Poživil, Gřegořek, Sičák, Vydarený, Frolo, Jareš - Melichárek, Huml, M. Hudec - Kůrka, L. Květoň (42. Hřebejk), Kotrla - Gulaš, Vak, Veselý. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Sparta: Pöpperle - Ptáček, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, L. Procházka, Černošek, Jerofejevs - Netík, D. Výborný, Kratěna - Ton, Langhammer, Koreis - Látal, Podlešák, Hromas - Mrňa, Hrdel, Kafka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud