23. května 2009 • 04:57

Prohlášení klubu HC České Budějovice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klub HC Mountfield reaguje na článek v deníku Sport s názvem „Duda požaduje milion“, poněvadž informace v něm obsažené, se nezakládají na pravdě a zároveň chce jednoznačně uvést důvody a okolnosti v otázce výpovědi pana Dudy.



Nepravdivá je především informace, že by klub HC Mountfield panu Dudovi čtyři měsíce nevyplatil základní měsíční mzdu, jak o tom informoval pan Duda v zastoupení svého advokáta Julia Kramariče.

Proti panu Dudovi byly klubem HC Mountfield uplatněny disciplinární sankce, vyplývající z jeho uzavřeného kontraktu s klubem, a které korespondují s výpovědí smlouvy, která byla panu Dudovi zaslána 30. dubna 2009.

Hráč Radek Duda v průběhu celého svého loňského působení v klubu v mnoha ohledech porušil znění hráčské smlouvy, které spočívalo především v častých pozdních příchodech na tréninkovou jednotku, v nevhodném působení na mužstvo, které se projevilo napadením spoluhráče Milana Gulaše při týmovém tréninku, podrývaní autority trenéra Jana Tlačila, kdy dokonce v rozhovoru s generálním manažerem panem Františkem Jounem uvedl před svědky, že pod „takovým trenérem nadále hrát nehodlá“ a že „bude nastupovat pouze v první a ve druhé útočné formaci.“

Jeho jednání vyvrcholilo v zápase 52. kola proti Liberci, do něhož zasáhl navzdory doporučení klubových lékařů, aby utkání neabsolvoval. Ze zápasu pak skutečně na začátku druhé třetiny ze zdravotních důvodů odstoupil.
Bezprostředně po utkání však lékařskou pomoc klubového lékaře nevyhledal a během následujících pěti dnů se bez jakéhokoliv ohlášení či omluvy nehlásil na týmovém tréninku.

Během této doby nekomunikoval ani s trenérem týmu, ani s klubovými lékaři, ani s klubovým vedením. Dokonce ani neoznámil ukončení pracovní neschopnosti poté, co byl znovu připraven do zápasu. Proto se již ve zbývajících utkáních skupiny play out neobjevil.

Na základě tohoto jednání obdržel pan Duda od klubu HC Mountfield 27. března 2009 písemné napomenutí, v němž byl mimojiné vyzván k vyjádření, zda hodlá s nejlepšími úmysly nadále plnit profesionální smlouvu v klubu a byl upozorněn na možnost výpovědi hráčské smlouvy. Pan Duda na tuto výzvu reagoval ve smyslu, že hodlá v každém případě nadále plnit profesionální smlouvu.

Ovšem již 21. dubna 2009 se pan Duda nechal veřejně slyšet v rozhovoru pro server tn.cz, že „ v Českých Budějovicích prožil nejhorší sezonu v kariéře a že o tom, že by působil v kádru HC Mountfield i nadále, ani neuvažoval.“

Klub HC Mountfield se snažil celou záležitost ohledně pana Dudy řešit mírnou cestou. Zástupci hráče pana Pavlu Maršounovi bylo nabídnuto, aby pro pana Dudu našel jiné angažmá, jemuž nebude klub HC Mountfield nikterak bránit.

Současně byl hráč nabídnut ostatním extraligovým klubům, z nichž však nikdo o služby pana Dudy neprojevil zájem. Radek Duda následně odmítl prostřednictvím svého hráčského zástupce i dohodu na ukončení hráčské smlouvy.

Mezi závažnými prohřešky pana Dudy byl rovněž incident z června 2008, kdy hráč napadl řidiče automobilu, byl prošetřován, následně shledán vinným dle přestupkového zákona a potrestán.

Takové jednání je pro HC Mountfield neakceptovatelné jak ve vztahu ke svým fanouškům, tak i ve vztahu ke svým reklamním a mediálním partnerům a takový hráč nemůže být nadále spojován s klubem HC Mountfield.

Ve světle výše uvedených informací přistoupil HC Mountfield 30. dubna 2009 k jednostranné výpovědi hráčské smlouvy, na níž trvá a je připraven bránit její platnost jak u orgánů APK LH, ČSLH, tak i případně u civilního soudu.

František Joun, generální manažer HC Mountfield

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud