6. října 2009 • 14:59

Zlín vs. Vítkovice: Nastane čas odplaty?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kulisy jsou připraveny, hokejová válka Zlín Vítkovice (dnes v 17 hodin) může začít! Dva nesmiřitelní rivalové jdou po srpnovém incidentu Stehlíka s Balaštíkem poprvé proti sobě. Chystá Zlín odplatu za útok na svého kapitána? Anebo obrovitý bek naloží hvězdě soupeře ještě jednou?



Rozhodně nejde o tuctový zápas, jak se snaží obě strany přesvědčit veřejnost.

Úder pěstí Richarda Stehlíka do tváře Jaroslava Balaštíka v Tipsport Cupu vyhrotil dlouhodobě napjatý vztah borců Zlína a Vítkovic. Trojnásobný nejlepší střelec extraligy byl po něm pět týdnů v pracovní neschopnosti. „A to šlo tehdy o láskyplný zápas. Oproti tomu, o co půjde v mistráku,“ zdůraznil po bitce zlínský útočník Andrej Kollár.

„Bude to velký boj. Ale negativní emoce musíme udržet na uzdě. Doufám, že do něčeho zas hned nevletím,“ obával se včera vítkovický dravec Václav Varaďa, který se vrací na led po otřesu mozku.

Co je dnes ve hře? Především tři body, zdůrazňují Zlínští. Slova „pomsta“, „válka“ či „odplata“ ze svých úst Balaštík a spol. nevypustí. V kabině si Venerovi hoši jasně řekli, že na ledě nepodlehnou emocím. „Ježíš, nedělal bych z toho divadlo a drama,“ prohodil po pondělním tréninku útočník Bedřich Köhler, ještě před rokem hráč Vítkovic.

Právě on by měl být Balaštíkovi nablízku, když se něco semele. Už proto, že s ním nastupuje v útoku a se svými fyzickými parametry by neměl mít naděláno v kalhotách. „Bylo by špatné, kdyby byly nějaké dohry toho, co se stalo. Stejně to nevyřešíme my hráči, ale někdo jiný. Jsme profíci. Ovšem pokud k něčemu neférovému dojde, každý z nás bude připravený zasáhnout,“ ujišťuje Köhler.

Köhler připustil, že to na ledě žádná selanka nebude. Bitvy těchto soupeřů téměř vždy provázejí exploze nervů, drsné zákroky, provokace. „Bude trošku víc emocí. Jako v každém vzájemném utkání,“ předpokládal křídelník, jenž nezjišťoval míru nažhavení svých nedávných parťáků. „Myslím, že se nic nestane,“ dodává.

Stejný názor má zlínský kouč Zdeněk Venera. „Podle mě to proběhne v pohodě. Ani jedna strana nemá zájem něco hrotit. Nic mimořádného nechystáme,“ prohlásil.

Zlínský klub žádá po Stehlíkovi za vyřazení Balaštíka z pracovní činnosti náhradu škody v řádu statisíců korun. „Najali jsme si advokátní kancelář. Do čtrnácti dnů bychom měli mít podklady, s nimiž se obrátíme přímo na Stehlíka,“ uvedl Patrik Kamas, manažer marketingu PSG Zlín.

Obránce Richard Stehlík, hlavní aktér kauzy, během pondělního hodinového tréninku nikterak nevybočil ze zaběhnutých kolejí. Nepřidával si pěstní souboje, se spoluhráči se nijak zvlášť nepopichoval. Na téma Balaštík se rázně odmítl bavit.

„Nezlobte se, nechci už o tom mluvit. Připravuju se stejně jako na každý jiný zápas a cítím se dobře...“ Víc ze sebe vypáčit nenechal. Stehlíkovu pětici, která mívá za úkol strážit elitní řady soupeřů, si trenéři několikrát pozvali k nákresové tabuli.

„Připravujeme se na Zlín hlavně herně, mentálně nijak zvlášť,“ říká kouč Alois Hadamczik. „Bude to ostře sledovaný zápas, nejspíš tam bude šéf rozhodčích a možná i šéf ligy. Hráči si musí sami uvědomit, že hra má určitá pravidla. Když je někdo překročí, bude pykat. A my nechceme ze Zlína odjíždět s hráči, kteří vyfasují distanc. V prvé řadě chceme uhrát body,“ dodal.

Co se stalo?

V zápase letního Tipsport Cupu (18. srpna) po potyčce napálil vítkovický bek Richard Stehlík pěstí zlínskému Jaroslavu Balaštíkovi a zlomil mu tři podočnicové oblouky. Střelec byl pět týdnů mimo hru.

* Útočník následně označil v rozhovoru pro Sport Stehlíka i trenéra Vítkovic Aloise Hadamczika za naprosté primitivy. Ti mu opáčili, že si za provokace ránu zasloužil.

* Klub PSG Zlín zvažoval podání trestního oznámení za úmyslné ublížení na zdraví, ale nakonec žádá v první fázi po Stehlíkovi finanční náhradu škody mimosoudní cestou. „Balaštík nám měsíc chyběl, takže jsme jej platili zbytečně,“ řekl generální manažer Miroslav Michalovský.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud