Jiří Punčochář
26. listopadu 2009 • 14:43

Šéf Komety Zábranský: Jdu na střídačku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výsledková krize hokejové Komety Brno, posledního mužstva extraligové tabulky, přivedla majitele Libora Zábranského k nezvyklému opatření: šéf klubu se postaví při zápase na jeho střídačku a povede zápas po boku dočasného trenéra Mojmíra Trličíka.



Pomůže mu poté, co ve středu rezignoval trenér Pavel Pazourek. „Nejdu tam jako asistent ani jako trenér. Je to krátkodobé řešení a rozhodně je naší prioritou zajistit nového trenéra," řekl Zábranský.

Kometa opět mění kouče, Pazourek odstoupil »

Jak jste v hledání daleko?
„Jednání probíhají a je předčasné o tom mluvit. Momentálně je pověřen vedením mužstva Mojmír Trličík. Chceme do Brna osobnost, což není jednoduché zajistit. Pracujeme na tom a platí, co jsem řekl. Neradi bychom se ukvapili."

Koho jste oslovili?
„Řeknu jenom, jaký typ trenéra hledáme. Pazourek je konzervativní trenér. Chtěl nám pomoct, já mu za to moc děkuji, udělal to nejlepší co mohl. Ale bohužel jeho styl nezabral. Potřebujeme někoho rázného."

Ani v začátku soutěže v době největší krize jste o roli trenéra pro sebe neuvažoval. Co vás přimělo ke změně názoru?
„Nejdu tam jako trenér, ale podívat se, jak kdo pracuje, jak se k tomu kdo staví. Uvidíme, na jak dlouho to bude. V pátek v Litvínově budu na lavičce. Hlavní slovo tam ale bude mít Trličík. Pohled z lavičky je úplně jiný než zhora a já ho chci poznat. Je to můj klub, mám zodpovědnost a musím se k ní postavit čelem."

Budete se podílet i na změnách v sestavě, které Trličík avizoval?
„Diskutujeme o tom. Poprvé."

V jaké jste fázi?
„Bavíme se o hráčích, o sestavě, ale zápas je až zítra. Není potřeba, aby to bylo v novinách."

Dokdy na střídačce vydržíte?
„Dokud neseženeme trenéra. Máme dohodu, že půjdu na lavičku zítra, pak uvidíme, jestli tam půjdu i v neděli, ale priorita je sehnat trenéra."

S mužstvem jste dnes absolvoval i trénink na ledě. Jaký z něho máte dojem?
„Nemám z toho strach. Z tréninku mám dobrý dojem, nasazení a vůle tam je. Mančaft sílu má, kluci myslí pozitivně. Bohužel jsme v situaci, kterou si nikdo nepřál, ale věřím, že se tím prokoušeme. Odhodlání tam je velké."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud