Jiří Punčochář
30. listopadu 2009 • 21:31

Nový kouč Komety: Líbí se mi nasazení, říká Jeřábek

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O tom, že se stane novým trenérem hokejistů Komety Brno, měl Vladimír Jeřábek jasno prakticky hned. Brněnský klub ho oslovil už v době, kdy ještě působil v prvoligovém Vrchlabí. Poté, co tam dostal minulou středu padáka, nebylo nač čekat.



V sobotu byla dohoda na stole, včera podepsal v Brně smlouvu a zítra už se svými novými asistenty Ladislavem Lubinou a Mojmírem Trličíkem povedou první trénink posledního mužstva extraligy.

Lubina jde do Komety, do Brna míří i Jeřábek »

Věříte, že Kometu dokážete v extralize udržet?
„Těžké to bude určitě, ale kdybychom si nevěřili, že to zvládneme, nebo že pro to uděláme maximum, tak bychom do toho nešli. A jestli to bude bez baráže nebo v baráži... uvidíme rychle, po pár zápasech."

Byl jste si jistý hned, že Kometě kývnete?
„Já jsem se rozhodl dost rychle. Minulý pátek jsem byl v Litvínově na hokeji, před tím jsem viděl zápas Brna v televizi s Karlovými Vary. Před zápasem v Litvínově jsme se domluvili a pak v sobotu jsme to potvrdili."

Jaký máte ze hry Komety pocit?
„To je těžké. Kluci hokejisti špatní nejsou, líbilo se mi jejich nasazení, to je zdobí skoro celou sezonu. O to je to příjemnější zjištění, že i v takových těžkých chvílích jako jsou prohry tam to nasazení je. Na tom se musí stavět."

Budete chtít kádr ještě oživit posilami?
„My zatím tomu kádru věříme, protože si myslíme, že špatní hráči to nejsou. Samozřejmě můžou přijít další zápasy a my to uvidíme jinak, to se může stát, ale zatím podle mě i kolegů to zatím je takhle."

Máte jednoho nového a jednoho původního asistenta. Měl jste při výběru volnou ruku?
„Že tady zůstal Mojmír Trličík jsem rád. Co se týká Ládi Lubiny, tak v sobotu při jednání mi Libor (Zábranský) navrhnul, co bych tomu říkal. Dohodli jsme se a já jsem byl velmi rád, protože Láďu znám."

Nemáte obavy, že první dny po jeho příchodu do Brna bude největší pozornost směrována k němu a jeho osobním problémům z minulosti a ne na hokej a na Kometu?
„Ne, Láďa Lubina sem přišel se mnou dělat hokej a pokusit se dostat Brno tam, kde by mělo být. Nic jiného neřešíme."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud