Květoslav Šimek
16. března 2010 • 04:58

Nejsme velkohubí, jen chtiví, říká Hadamczik

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to jeho poslední play off s Vítkovicemi, po sezoně v ostravském klubu končí. I proto by se trenér a generální manažer Alois Hadamczik rád rozloučil medailí. „Nejsme velkohubí, jen sami na sebe nároční a chtiví,“ říká vítkovický trenér před čtvrtfinálovou bitvou s pražskou Spartou.



Klid před bouří. Tak by se dala popsat atmosféra ve vítkovické kabině těsně před očekávanou sérií. Do Ostravy přijede tradiční rival, který stále vzbuzuje pořádné emoce. Dá se čekat atraktivní bitva. „Už jen samotné jméno Sparty hráče vyprovokuje,“ říká Alois Hadamczik.

Sám ještě před play off oznámil, že ve Vítkovicích po této sezoně končí. Stejný osud podle všeho potká i řadu vítkovických hráčů, protože jedenácti z nich končí kontrakt! A nedá se předpokládat, že vedení klubu udrží i pro příští ročník tak našlapaný kádr.

Vítkovice čeká těžký soupeř.
Vítkovice čeká těžký soupeř.


Pokud chtějí Ostravané uspět, pak musí uspět teď. „Chceme tento špičkový tým v play off udržet co nejdéle, to znamená vyhrávat. Ať už budeme stát proti komukoliv. K nové sezoně se vyjadřovat nebudu, zajímá mě ta současná,“ říká Hadamczik.

O motivaci tedy máte postaráno…
„My jsme si s hráči dali jednoznačný cíl – chceme medaili. A když chceme medaili, musíme hned na začátek porazit Spartu. Nejsme velkohubí, jen sami na sebe nároční a chtiví.“

Nenahlodá nejistota vaše hráče? Že neví, co bude v příští sezoně?
„Hráči, kterým končí smlouva, jsou tak kvalitní, že se nemusí bát. Ukázali se ve Vítkovicích takovým způsobem, že o ně zájem bude. Nemusí se bát o živobytí. Ba naopak. Každý dobrý zápas a každý gól v play off jim zvedá šanci na dobrou smlouvu v příští sezoně. I to je velká motivace. Mám třeba zprávy, že pár velkých klubů z Ruska se na hráče přijede podívat.

5
Tolik medailí už trenér Alois Hadamczik vybojoval v nejvyšší soutěži s Třincem, Vítkovicemi a Spartou. Tři z nich jsou stříbrné, dvě bronzové.

Sparta je velmi atraktivní, ovšem na druhou stranu i zkušený soupeř. Jak se na něj těšíte?
„To je pravda, není zkušenější mužstvo na play off. Ale kterýkoliv jiný soupeř, který by tady přijel, by chtěl vyhrát a udělal by pro to maximum. Pardubice jsou výborné, dobře bruslí a mají dobrého gólmana. Zlín je zase zarputilý a s Třincem by to bylo lokální derby, ve kterém statistika pro nás moc nehrála. Nevyberete si. Sparta hraje technický hokej a má velké ambice. Bude pod velkým tlakem. Nedovedu si představit, co by se na Spartě dělo, kdyby vypadla. Navíc samotné jméno Sparty naše hráče vyprovokuje k tomu, aby se o postup vysloveně poprali.“

Pořád je Sparta pro Vítkovice jako červený hadr pro býka?
„Pro mě to tak není, já ve Spartě trénoval a chovali se ke mně velice slušně. Zažil jsem tam hodně zkušeností, hodně dobrých lidí. Na Spartu mám dobré vzpomínky a pořád s ní udržuji dobré kontakty. Ale pro diváka to tak pořád je. Fotbalová i hokejová Sparta přináší všude rozruch.“

Čtvrtfinále play off


HC Vítkovice Steel    HC Sparta Praha

9    BRANKÁŘ    6
Reprezentant Jakub Štěpánek, to je jednoznačně největší hvězda a opora Vítkovic.    Sparta bude doufat, že si Petr Přikryl udržel vyrovnanou formu ze základní části.

5    OBRANA    7
Zodpovědnost za defenzivu leží především na obrovi Richardu Stehlíkovi.    I v devětatřiceti letech je hlavní postavou obranných řad Pražanů Jiří Vykoukal.

6    ÚTOK    8
Síla leží ve vyrovnanosti jednotlivých formací. Udeřit může každá.    Výborný, Ručinský, Broš, Kratěna, Netík… kdy jindy by měly hvězdy zářit?

8    FAKTOR X    8
Stratég Hadamczik se s Vítkovicemi rozhodně nechce loučit porážkou od Sparty.    Mužstvo složené ze skvělých individualit chce ukázat, že umí dosáhnout na týmový úspěch.

28    CELKEM    29

Tip Sportu    3:4 na zápasy

Termíny série: dnes a zítra ve Vítkovicích, sobota 20. a neděle 21. března na Spartě, případně středa 24. března ve Vítkovicích, pátek 26. března na Spartě a neděle 28. března ve Vítkovicích

Vzájemné zápasy v základní části: 2:1sn, 3:4sn, 2:1, 1:2

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud