22. dubna 2010 • 18:21

Pět jmen, které dotáhly Pardubice za titulem

Autor: Lukáš Hron
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V týmu mají jednu superhvězdu, jinak jsou spíš než partou celebrit souborem sehraných hokejových poctivců. To jsou Pardubice, nový extraligový mistr. Přesto si deniksport.cz troufl vybrat pět nejpozoruhodnějších jmen, na kterých úspěch sebevědomého celku letos stál.



Pardubice slaví, ve finále jasně srazily vítkovického soupeře. Názorně naplnily mušketýrské heslo, kterým se zaštítily před play off: „Jeden za všechny, všichni za jednoho“. Trenéři si pochvalují, jak semknutou partu měli k ruce. Kdo z ní ale vyčníval?

Dominik Hašek
Důvod číslo jedna. Gólman s formou, která se někdy blížila té naganské. Ve 45 letech dokázal načasovat svou fazonu k nejdůležitější části sezony, pro soupeře se stal i psychologickým problémem. „Už máme v hlavě, že proti nám stojí Dominátor,“ přiznal vítkovický útočník Petr Vrána. Zkraje ročníku se mu třeba zase tolik nedařilo, postupně se však zvedal. Ve věku, kdy si jiní hokejisté stěžují při udržování zahrádky na bolavá záda, by Hašek patřil i do reprezentace pro mistrovství světa.

Dominik Hašek soustředěn v bráněFoto Michal Beránek (Sport)


Petr Sýkora
Pan Střelec. Snajpr, který ve 12 utkáních play off vstřelil 12 gólů. Dávat góly vypadá v jeho podání tak snadné! Když jel ve třetím finále při oslabení sám na brankáře Štěpánka, mohli jste vsadit všechny své úspory na to, že dá. A netratili byste. Válí, jen těžko si lze představit, že by se mužstvo mohlo bez něj obejít na šampionátu v Německu.

Petr Sýkora ve své typické pozici.Foto ČTK


Adam Pineault

Ještě před rokem v Česku docela neznámý hráč. Pak se ale stal symbolem výtečné práce pardubického vedení, které kádr šikovně doplnilo zámořskou dravostí. V obraně se zapracoval bek se zkušenostmi z NHL Jeff Jillson, směrem dopředu se brzy prosadil i druhý Američan. Pineault se stal miláčkem pardubického publika, v play off své spoluhráče burcoval klasickou zámořskou houževnatostí. Není vyloučeno, že svými řečmi trochu vyvedl z míry vítkovického brankáře Štěpánka.





Jakub Nakládal

Další překvapivé eso. 22letý pořízek se v sestavě vypracoval v klíčového hráče pro první obranný pár. Jeho statistiky z play off mluví za všechno: před posledním finále měl v bilanci +/- pobytu na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech +10. Nahoře se ve stejné disciplíně držel i při základní části. Na takového zelenáče to je ohromující údaj. Přestože tabulky bodů a gólů zrovna nebortil, velmi přínosný byl i pro pardubickou ofenzivu. Hledáte budoucnost české reprezentační obrany? Pak ho nemůžete pominout.

Dej v souboji s Nakládalem.Foto ČTK


Petr Koukal
Kapitán. Zdá se to tak nedávno, když řádil v lajně mladíků s Kolářem a Průchou! Jenže to už je pryč, za ty roky se z něj stala opora a mozek mužstva. Do pětice všeho dobrého tady mohl být obětavec Cetkovský, finálový žolík Rákos, nebo ranař Píša, jenže Koukal je přebije nejen svou přirozenou autoritou, ale i solidními čísly – v play off by mu pro statistiku 2+10 slušela přezdívka Pan Nahrávka, po základní části byl se 40 body po Sýkorovi druhým nejproduktivnějším hráčem Pardubic.


Dominik Hašek soustředěn v bráně
Dominik Hašek soustředěn v bráně

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud