6. srpna 2010 • 04:00

Hokejistům Chomutova v Edenu vykradli šatnu!

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Místo hokeje se řešila krádež. Tak si hráči Chomutova ani pořadatelé ze  Slavie čtvrteční přípravný duel v Edenu určitě nepředstavovali. Zvládli jen dvě třetiny. Poté bylo utkání za stavu 3:0 pro slávisty předčasně ukončeno. Po příchodu do kabiny totiž hosté zjistili, že jim zmizely osobní věci!



Místo aby o druhé přestávce řešili, jak snížit třígólový náskok soupeře, počítali zděšeně ztráty a zavolali policii. Příprava v Edenu tak pro hokejisty Chomutova skončila hůř, než kdyby z ledu odcházeli s ještě větší prohrou.

„Bylo nám řečeno, že během druhé třetiny se do kabiny vloupali dva mladí kluci. Ukradli peníze, doklady, řetízky, mobilní telefony, platební karty, dokonce i klíčky od aut. Škoda může dosáhnout až výše kolem sta tisíc korun,“ říkal v telefonickém rozhovoru pro deník Sport chomutovský útočník Jan Benda.



Místo pokračování duelu tak hráči severočeského týmu řešili blokování svých platebních karet a mobilních telefonů. „Taky volali do Chomutova, kde nechali na hlídaném parkovišti svá auta, aby jim tam na ně dali pozor, když z kabiny zmizely právě i klíče,“ pokračoval Benda.

„Sebrali mi všechno! Do příruční tašky jsem si dal všechny věci, nechtěl jsem je tahat na střídačku. Peněženku jsem si mohl nechat v kalhotách, nebo v autobusu. Byla to chyba,“ litoval trenér Jaroslav Liška v rozhovoru pro server hokej.cz.



„Nemám řidičák, vzali mi i trenérský průkaz, který byl úplně nový poté, co mi ho nedávno prodloužili. Na situaci samozřejmě musíme nějak zareagovat. V pátek zrušíme trénink a dáme volno. Hráči i my ostatní si musíme všechno vyřídit,“ dodal kouč.

Šatnu hostů v Edenu chrání z ulice jen jedny uzamykatelné dveře, které navíc nikdo pořádně nehlídá. Právě přes ně pachatelé do kabiny pronikli.



Nejprve vypáčili zámek, rozbili skleněnou výplň a pak už jim nic v cestě nebránilo. Na plenění šatny mohli mít dost času. Zvuky od ledu jsou v ní dobře slyšet, a tak mohli nerušeně loupit.

Benda po výjezdu z Chomutova dokonce spoluhráče upozorňoval, že se špatně střežená šatna stadionu v Edenu stává často cílem nenechavé chásky.

„Jako jediný jsem si nechal osobní věci raději v autobuse a o nic jsem nepřišel,“ oddychl si někdejší německý reprezentant. Někteří chomutovští hokejisté dokonce sami vyrazili zloděje hledat po okolí, ale bez výsledku. Bude policie úspěšnější?

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud