František Suchan
29. září 2011 • 22:14

Vyměněný i „vyměněný“ Marušák: Chci být Plzni platný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trápil se. Měl být klíčovým mužem boleslavské přesilovky, pálit na branku přihrávky hvězdného Davida Výborného. Jenže Jiřím Marušákovi se začátek extraligy krutě nevyvedl. Stal se tak první obětí přestavby posledního týmu tabulky, včera už hrál za Plzeň, kam odešel na hostování do konce sezony. A ejhle, je tu úplně jiný hráč…



Ještě v úterý byl v Mladé Boleslavi nominovaný do zápasu s Libercem. Odpoledne před ním, se ale dozvěděl, že se už nemá převlékat, že ho čeká stěhování do Plzně. Místo utkání si šel sbalit věci.

„Narodilo se to docela rychle. Chystal jsem se normálně na zápas, ale během patnácti minut najednou bylo všechno domluvené,“ líčil po své vítězné premiéře v dresu Indiánů pětatřicetiletý bek.

Ve svém novém působišti hned ve čtvrtek solidním výkonem pomohl ke skalpu Karlových Varů poměrem 6:2 v západočeském derby. Hrál s přehledem, jistě, dokonce se dostával na přesilovky se Strakovým komandem.

„Trenér mě dopředu upozornil na to, že bych tam s nimi mohl jít, a nakreslil mi nějaké základní varianty, takže jsem věděl, kam si stoupnout. Je to v podstatě moje parketa, na téhle pozici hrávám celý život,“ přiblížil bývalý reprezentant, který v kariéře prošel i nejvyšší finskou, švédskou a ruskou ligou.

Dirigovat přesilové hry se mu v Boleslavi nedařilo. Teď najednou dokonale zapadl. Na ledě působil jako vyměněný. „Když jsou výsledky, tým šlape, padá mu tam skoro všechno, je to obrovská vzpruha. Člověku se pak mnohem jednodušeji hraje, pomůže mu to,“ pochvaloval si Marušák.

Martin Straka bojuje proti přesile KarlovarskýchFoto ČTK
„Naopak v Boleslavi jsme se na každý gól neskutečně nadřeli a lehce je dostávali, je to znát. To potom jde do křeče, jste v psychické dece…“

A to Marušák ve svém teď už bývalém klubu rozhodně byl. Chyby, nepřesnosti, nešikovně provedené akce a taky nenávistné pokřiky boleslavských diváků na jeho adresu ho v bídě ještě víc utvrzovaly.

Proto sám změnu dresu přivítal. A chce si zase udělat radost z hokeje. „Pevně v to doufám. Budu se v Plzni snažit co nejrychleji adaptovat, abych byl týmu co nejvíce platný a pomohl mu co nejvýše. Je to pro mě nová výzva, nová motivace, nový začátek…,“ říká na ledě úplně nový Jiří Marušák.

Adam Svoboda likviduje pokus Žaťoviče
Adam Svoboda likviduje pokus Žaťoviče


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud