11. října 2011 • 22:00

Probuzený Ručinský sestřelil dvěma góly Vary, skóroval poprvé v sezoně

Autor: Vladimír Škaloud
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán zabral v pravou chvíli. Pod vítězství Litvínova nad Karlovými Vary 4:3 se nejvýrazněji podepsal Martin Ručinský. Nejprve se postaral o vyrovnávací gól na 1:1 a v prodloužení trefil bonusový bod. Pro 40letého olympijského vítěze a trojnásobného mistra světa to byly střelecké zářezy po téměř deseti měsících. Od vleklého zranění ramene na trefu čekal. Dočkal se až v úterý.



„Hlavně jsem rád, že jsem pomohl mužstvu. Na góly a nahrávky si už nehraju, to mám dávno za sebou. Hlavní je, abych byl platný pro tým. Nezáleží na tom, kdo dá góly, jsme jako jeden muž, spolu vyhráváme a spolu prohráváme,“ odháněl pozornost od svých branek.

Každému ale bylo jasné, že tým na procitnutí svého lídra čeká. „Nemůžeme chtít po mladých hráčů, aby nás tahali z téhle situace. Samozřejmě to leží na nás zkušených, tlak cítím,“ připustil Ručinský.

Radost Litvínova byla po výhře nad Karlovými Vary obrovská.
Radost Litvínova byla po výhře nad Karlovými Vary obrovská.

Verva totiž tápala, z předcházejících pěti zápasů vytěžila jediný bod. Z čela tabulky se propadla až na jedenácté místo. „Samozřejmě jsme potřebovali bodovat, nejlépe za tři body. V naší situaci jsme ale rádi, že jsme vůbec vyhráli,“ odfoukl si ostřílený útočník. „Zápas jsme za stavu 3:1 měli ve vlastních rukách. Nechali jsme si ale dát dva zbytečné góly a mohlo se to otočit na obě strany.  Zaplaťpánbůh za dva body, musíme se od toho odrazit a pokusit se uspět v pátek proti Liberci,“ plánoval.

Litvínov po nadějném vstupu do sezony srazila chabá produktivita. Vždyť v pěti utkáních dali jeho hráči pouze čtyři góly. S tím by nemohli být spokojeni ani fotbalisté. „Chtěli jsme zjednodušit hru, co nejvíce střílet, napadat, chodit na dorážky,“ upozornil Ručinský na záměry svého týmu. Ten je však začal plnit až po inkasovaném gólu. „Paradoxně nás to nakoplo. Teprve potom jsme začali hrát, co jsme si řekli,“ přitakal. „Na začátku bylo na obou mužstvech, v jaké situaci se nacházejí. Hra byla nervózní, nikdo nechtěl udělat chybu a dostat gól.“

Ručinský úspěšně oprášil spolupráci s Viktorem Hüblem, která fungovala v minulé sezoně, než ho vyřadilo zranění ramene. To utrpěl 2. ledna shodou okolností v Karlových Varech. Teď se Energii pomstil tím nejlepším způsobem. „Nezáleží na tom, že to bylo proti Varům. Je také jedno, s kým budu hrát. Důležité je, aby lajny šlapaly a dávali jsme góly,“ uzavřel příslušník zlaté generace přelomu století.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud