18. října 2011 • 11:08

Karlovy Vary vyměnily Gřegořka do Třince a získaly Salfického

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejistům Karlových Varů by ke zlepšení výsledků měl pomoct zkušený brankář Dušan Salfický. Devětatřicetiletý dvojnásobný mistr světa bude v kádru Energie působit na střídavé starty z prvoligových Litoměřic a nastoupit by měl již dnes na ledě Mladé Boleslavi.



Do Karlových Varů navíc přichází obránce Travis Gawryletz a útočník Bryan McGregor, za kterého klub do Třince uvolnil beka Petra Gřegořka.

"I přesto, že se vedení HC Energie stále potýká s velmi závažnou situací ohledně rozpočtu, který stále není na sezonu zajištěn, není nám umístění našeho mužstva v extraligové tabulce lhostejné," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk na klubovém webu. Západočeši jsou momentálně předposlední, jen o skóre před Mladou Boleslaví. Mají však odehrané o dva zápasy více.

Ekonomická situace podle všeho stojí i za uvolněním elitního obránce Gřegořka do Třince. Navíc Karlovy Vary nebyly s výkony loňského mistra světa úplně spokojené.

"Za hráče získáváme zajímavou finanční částku a Bryana McGregora. Bryan je šikovný útočník, který by měl být pro naši ofenzivu posilou. Z financí za přestup Petra Gřegořka se budeme snažit mužstvo v rámci možností posílit," vysvětlil Vaněk.

Hodně si v Karlových Varech slibují od Salfického, který by měl zastoupit zraněnou brankářskou jedničku Lukáše Mensatora. Mimo hru je navíc i na začátku sezony plánovaná dvojka Marek Benda. Branku Energie tak v předešlých zápasech hájil Tomáš Závorka.

"Je to dobrý brankář, který dosud sbíral zkušenosti především v první lize. Budoucnost má nepochybně ještě před sebou. Nicméně v současné situaci se snažíme na brankářský post zajistit více zkušeností," uvedl Vaněk, který se chystá jednat o delším angažmá Salfického s prvoligovým Ústím nad Labem. Salfický je totiž kmenovým hráčem Slovanu a v Litoměřicích hostuje.

Zatímco Salfický a McGregor by se v sestavě Karlových Varů měli objevit už dnes, obránce Gawryletz je teprve na cestě ze zámoří. Pětadvacetiletý bek, který v minulé sezoně hrál v nižší AHL za Lake Erie Monsters a v tomto ročníku nastupoval v ECHL za Ontario Reign, by měl do Prahy přiletět ve středu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud