Michal Koštuřík
23. října 2011 • 22:15

Balaštík ve Zlíně jako host prohrál: V létě si to s Hamrlíkem vyřídím!

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé v kariéře přijel do Zlína jako soupeř. Moc chtěl dát gól, bylo to vidět z každého jeho pohybu. Nakonec ale vyšel Jaroslav Balaštík s celou Mladou Boleslaví naprázdno a porážka 0:2 jej bolela. Protivníka naopak vynesl tříbodový zisk na první místo tabulky. „Zlín hraje letos výborně,“ ocenil dvaatřicetiletý střelec.



Přišlo mi, že byste gól nedali ani do půlnoci.
„Možná to tak nevypadá, ale pomaličku se zlepšujeme. Taková porážka pro nás vůbec není ostudou, Zlín je mančaft z první trojky. Rozhodla jedna malá chyba z konce první třetiny. Nevyhodili jsme puk a Larryho (Hamrlíkova) tečovaná střela skončila gólem. Tyhle momenty nás hrozně sráží. Dostáváme laciné góly po našich chybách, skoro za každou jsme trestaní. Toho se musíme vyvarovat, hrát jednoduše. Pořád věřím, že se to zlomí a začneme vyhrávat.

Jak jste prožil dočasný návrat na zlínský stadion?
„Ještě nemám zažité, že jsem tady jako host. Bylo to pro mě hodně složité, proti mně stálo hodně kamarádů. Na druhou stranu, volali mi známí a říkali, ať si z toho nic nedělám a užiju si to. Snažil jsem se hrát naplno a dát do toho všechno. Bohužel, nestačilo to. Zlín má doma zažitý styl, hodně nastřeluje puky, chodí do brány. Prohráli jsme, ale jedeme dál. Vážím si toho, že i když v zápasech skoro pořád prohráváme, tak bojujeme a nevzdáváme se. To je jediná cesta, jak se z té deky dostat.“

Hecovali jste se s nedávnými kamarády?
„Jsme dost staří na to, abychom se před zápasem hecovali. Jsme v kontaktu průběžně. Kluci mají svoje starosti, já taky. Ve Zlíně jsem strávil svůj hokejový život, to nejlepší ve své kariéře. Bylo to pro mě těžké a taky obrovská zkušenost. Chtěl jsem hrát to, co jsem se naučil. Kluky jsem nešetřil a oni mě taky ne. Byli to dnes soupeři. Nic neférového tam nebylo. Larryho lokty a sekyrky nepočítám, na to jsem zvyklý. V létě si to s ním na tenise vyřídím.“ (úsměv)

V přesilovkách jste měl pár šancí, vybavíte si je?
„Jo, to je to, co nám chybí. Kdybych měl o tři čtyři branky víc, nemohl bych se tomu divit. A měli bychom o pár bodů navíc v tabulce. Dostávám se do střeleckých pocit, ale zatím mi chybí správné načasování. Beru to na sebe, zatím to není ono. Ale dělám vše pro to, aby to bylo lepší a lepší.“

Překvapilo vás, že stál ve zlínské brance Jakub Sedláček?
„Myslel jsem, že bude chytat Hořča (Luboš Horčička). Sedlo mě překvapil, byl jsem nachystaný na Hořču. Dobrý trenérský tah.“ (úsměv)

Zlínský útočník Roman Vlach (vlevo) a obránce Boleslavi Martin Rýgl.
Zlínský útočník Roman Vlach (vlevo) a obránce Boleslavi Martin Rýgl.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud