Jiří Punčochář
8. prosince 2011 • 16:00

Slavii už nepomůžu, smál se Vašíček. V Brně je vítali dortem

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zprvu pořádně hořký šok v podobě zprávy o přesunu do Brna hokejistům Slavie docela zesládl. Když se útočník Tomáš Svoboda a obránce Jiří Vašíček ve středu večer ubytovali v Brně na hotelu, aby se připravili na první trénink s Kometou, nachystal jim kuchař překvapení v podobě dortíků na uvíranou.



„Poznal nás, vyklubal se z něho velký fanoušek. Doufáme, že stejně nás vezmou i fanoušci a že se jim odvděčíme vítězstvím,“ smál se útočník Svoboda, který bude po křídlech Jakubovi a Jaroslavovi už třetím Svobodou v sestavě Komety.

Ještě víc, celkově osm, je v Kometě momentálně hráčů se slávistickou minulostí. Jestliže ještě vloni musel osamocený Pražák Radek Dlouhý trpělivě poslouchat poznámky o tom, co je v Brně všechno lepší než v hlavním městě, nyní může v klidu přejít do ofenzivy.

„To jde mimo mně. Nemá cenu se o tom s klukama bavit, protože já i oni víme, že Praha je lepší než Brno, o tom se nemusíme nikdo bavit. To je všem jasné,“ směje se Dlouhý. Spíš než na žertíky se zaměří na to, aby mu nově příchozí nezapomněli coby pokladníkovi Komety nahlásit řádné zápisné.

Je to zajímavá situace, že se během pár měsíců v Kometě sešlo tolik bývalých slávistů. Přímo z Edenu přešli do Brna Tomáš Žižka a Miroslav Holec, ve Slavii čtyři sezony hrával taky Leoš Čermák a v juniorech Hynek Zohorna. Během sezony je pak doplnil ještě Tomáš Divíšek a ve středu poslední dvě posily.

Pro ně to bylo hodně rychlé stěhování. Ve středu po tréninku si je zavolal trenér Vladimír Růžička, aby jim trejd oznámil. Ve čtvrtek v Brně poprvé trénovali a v pátek je čeká první zápas v Litvínově.

„Byl jsem hodně překvapený. Ještě v sobotu mi Růža jasně řekl, že se mnou počítá, že se nikam stěhovat nebudu, nic takového nepřichází v úvahu. A ve středu jsem tady,“ divil se Vašíček.

Přestože bral přesun sportovně a těší se na boj o play off, starosti mu transakce mezi oběma kluby přinesla.

„Mám dvouměsíčního syna a zázemí v Praze, chci být s rodinou. Takže bude trochu složitější vytváření nějaké vánoční atmosféry a tak. Ale na zápasy se samozřejmě těším. Hokej tyhle změny přináší, asi to bylo výhodné pro Slavii a já doufám, že hlavně pro Brno,“ říkal.

Hráči se slávistickou minulostí v Kometě

Tomáš Žižka

Jiří Vašíček

Leoš Čermák

Tomáš Divíšek

Radek Dlouhý

Miroslav Holec

Tomáš Svoboda

Hynek Zohorna

Mužstvo oba nováčky přijalo bez problémů. Vašíček poslední minuty tréninku strávil opřený o mantinel, s lahví pití v ruce, a pozoroval svoje nové spoluhráče.

V obraně bude se slovenským chasníkem Jozefem Kováčikem, před nimi by v útoku měli operovat Jaroslav Svoboda, Leoš Čermák a Radek Dlouhý. Tomáš Svoboda převzal místo v útoku po Tomáši Pospíšilovi, který místo něho putoval do Slavie.

„Nejlíp se znám s Mírou Holcem, hráli jsme spolu za Havlíčkův Brod, bydleli jsme v jednom bytě. Ten mi určitě pomůže. Těším se i na fanoušky, kteří nás dokáží strhnout,“ povídal Svoboda. Posledních sedm zápasů sice nedal gól, ale věří, že v novém dresu svoji produktivitu zase oživí.

Angažmá v Kometě začne pro oba bývalé slávisty docela pikantně, hned v neděli hraje Brno doma proti Spartě. Plný dům, nenáviděný soupeř, to bude pořádný náboj!

„Posledně jsem v derby hrál proti Spartě půl minuty, takže osobně se nemůžu dočkat. Derby pražských S je sice jenom jedno, ale Brno-Sparta, to se mu skoro vyrovná,“ nezakrýval Vašíček.

A nejde jen o další zápas proti rivalovi. Je docela dobře možné, že proti Slavii, za kterou ještě v úterý hráli, budou až do konce sezony bojovat o postup do play off. Kometa je jedenáctá, Slavia o příčku pod ní a do vyřazovacích bojů chtějí oba.

„Pokud jde o mně, já už Slavii nijak pomoct nemůžu,“ smál se Vašíček. „Play off chci hrát, chtěl jsem ho hrát ve Slavii a když jsem v Brně, chci ho hrát s Brnem. Pokud na to přijde, budeme dělat všechno pro to, abychom tam byli my, třeba i na úkor Slavie, to by se nedalo nic dělat,“ slíbil fanouškům.

Václav Varaďa (vpravo) ustál prvotní Vašíčkův nápor a pak udeřil
Václav Varaďa (vpravo) ustál prvotní Vašíčkův nápor a pak udeřil

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud