16. prosince 2011 • 04:59

Budoucnost extraligy: Chceme ji zavřít! Už od příští sezony

Vstoupit do diskuse
32
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová extraliga potají šije nový kabát. Takový, který nemá být pro každého. Jinými slovy, manažeři klubů elitní české soutěže připravují uzavření nejvyšší soutěže! Podle zjištění deníku Sport drtivá většina šéfů týmů je pro uzamčení TOP 14 už pro sezonu 2012/13.



A pozor, pro zakonzervování extraligového spolku jsou i těžké váhy jako kladenský majitel Jaromír Jágr či jeho kolega z Plzně Martin Straka.

Výrazných zastánců je v extraligovém pelotonu celá kumpanie. Manažeři napříč nejvyšší soutěží. Podle průzkumu Sportu je v této chvíli jediný Liberec „spíše proti“ uzamčení výsostné tuzemské společnosti.

Mezi tahouny převratné myšlenky patří například Karlovy Vary. „Extraliga velmi citlivě vnímá to, že následující dva tři roky budou pro český sport ekonomicky nesmírně náročné. Kluby řeší, aby příští sezony vůbec přežily… Bude zle,“ varuje Miroslav Vaněk, generální manažer Energie.

„Hlavní důvod toho, o čem se bavíme, je to, aby extraligu hrál ten, kdo na ni má. Není to nic namířeného proti první lize. Základem je, aby extraligové kluby přežily svoji existenci. Nechci mluvit za kolegy, ale jednoznačně cítím snahu všech klubů dohodnout se,“ sděluje karlovarský velitel s tím, že ambiciózní oddíly 1. ligy Chomutov a Ústí by se po splnění podmínek mohly v budoucnu připojit.

Sparta dostala na ledě Pardubic pořádný výprask.Foto ČTK
A další názory? „Jsme pro uzavření, náš názor dlouho prezentoval i pan Jágr starší. I my s Jardou (Jágrem) to podporujeme, jako klub bychom měli větší klid na koncepční práci, mohli bychom i zapojovat více juniorů. A nemyslíme si, že by tím utrpěla kvality extraligy,“ míní Václav Bartoš, ředitel kladenských Rytířů.

Anebo Václav Jáchim, plzeňský šéf: „Sám jsem dlouholetý sponzor klubu, takže pro sponzory je to dobrá zpráva. Nemusí mít obavy, že by dávali peníze do projektu, který by nemusel klapnout.“

Překvapením není ani vyjádření ve spodní části tabulky namočené Mladé Boleslavi. „Jsme jednoznačně pro uzavření. Po sportovní stránce to není dobře, po ekonomické ano. Peníze nejsou nikde a tohle je jediný způsob, jak soutěž zlevnit. Musí zvítězit rozum,“ tvrdí Jan Plachý, spolumajitel oddílu.

Více čtěte v dnešním vydání deníku Sport

Hokejisté Kladna se radují z druhého gólu na ledě Vítkovic
Hokejisté Kladna se radují z druhého gólu na ledě Vítkovic

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
32
Finále
Články odjinud


Články odjinud