Jakub Hlaváč
16. února 2012 • 10:02

Sparťan Hanzlík přežil domácí vězení, teď chce útok na titul

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ležet a nudit se. Odpočívat. Pro obránce hokejové Sparty Jana Hanzlíka hrůza. Poprvé v kariéře ho dostihlo vážnější zranění, kvůli operaci ramena vynechal sedm týdnů základní části. „Doma už to se mnou měli těžké,“ přiznával. Ve středu se vrátil do hry při prohře (1:2p) se Zlínem.



Rve se, provokuje. Je vidět. Stále se kolem něj musí něco dít. „Jsem takový, musím mít ty emoce, adrenalin,“ říká často s úsměvem. Jenže teď devětadvacetiletý bek sledoval hokej v televizi, v lepším případě na tribuně. Od 20. prosince nehrál.

„Bylo to poprvé v kariéře, co jsem měl takhle dlouhou pauzu a nebylo to pro mě vůbec jednoduché. Byl jsem dost smutný, že nemůžu s klukama žít, psychicky jsem byl nalomený a nesnášel to moc dobře,“ přiznával trojnásobný mistr ligy.

Teď je zpět. Znovu si užívá pohodu v kabině prvního týmu extraligy, znovu se může těšit na zápasy. Chtěl jich stihnout co nejvíc před play off, tam už musí být jeho výkony stoprocentní. Vždyť v obraně týmu Josefa Jandače je nepostradatelným článkem. Ne nadarmo po něm v průběhu ročníku toužil ruský Omsk.

Hanzlík však východní frontu odmítl, chce další úspěch s Pražany. Cítí šanci, cítí sílu. Ani prohra s Moravany nemohla jeho víru nalomit.

„Ve třetí třetině jsme vyhráli 19:0 na střely, to si myslím mluví za vše. Tohle mužstvo má obrovskou morálku, je psychicky odolné. Nic nezabalíme a můžeme se fanouškům dívat i po porážkách do očí,“ pochvaloval si.

Kostrbatou hru přičítal zkoušení nových herních variací, závěr základní části už má být hodně o tréninku na čtvrtfinále. „Nechci říct, že už o nic nejde. Ale budeme nejhůře druzí a kdy jindy bychom si měli vyzkoušet nové věci?“ pokládal Hanzlík řečnickou otázku.

Obránce Jan Hanzlík byl tvrdě zasažen do čelisti a přišel o několik zubů.
Obránce Jan Hanzlík byl tvrdě zasažen do čelisti a přišel o několik zubů.

Pro Spartu je nepříjemné, že na začátku play off bude muset čekat na soupeře z předkola. Znovu vypadne z rytmu, odjede na soustředění a možná sehraje přípravný duel s týmem první ligy. Pak bude muset hodně rychle přepnout na mód nejvyššího výkonu.

„Musí nám v hlavě blikat červená kontrolka, protože favorité mají v tomhle systému nevýhodu. Soupeř je v tempu, v laufu a rozjetý. Když ukradne jeden zápas venku, už je to pro celou sérii velká komplikace. To nechceme dopustit,“ uzavřel velký kamarád kapitána fotbalové Sparty Marka Matějovského.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud