16. února 2012 • 10:51

Bál jsem se o výsledek, přiznal čtyřgólový střelec Pletka

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň mu vlila nový život. Když Václav Pletka během podzimu přišel na západ Čech z Budějovic, byl považován za ztracený případ. V útoku vedle Radka Dudy a Jana Kováře však tenhle málem zapomenutý střelec nabral novou mízu. Ve včerejší přestřelce proti Třinci se 32letý útočník zaskvěl čtyřmi góly a výrazně se zasloužil o vítězství 7:5.



„Jednou jsem asi dal čtyři góly v první lize na hostování, ale v nejvyšší soutěži doteď jen tři,“ přiznal spokojený Pletka. „Je to krásný pocit a ještě k tomu jsme tenhle divoký zápas dotáhli do vítězného konce,“ dodal střelec večera.

Pletka se stal po Petru Kumstátovi v této sezoně teprve druhým hráčem, který se trefil v zápase nejvyšší soutěže čtyřikrát. První tři góly dal v rozmezí 17 minut a zaznamenal svůj první extraligový hattrick od ročníku 2002/03. Tehdy na něj potřeboval 39 minut.

Včerejší souboj s extraligovými mistry mu tedy vyšel ještě líp. Pletka stál vždycky na správném místě, do branky mu spadlo všechno. Třemi gólovými nahrávkami ho podpořili spoluhráči z útoku Duda a Kovář.

„Občas máte zápasy, kdy to člověku vyloženě lepí. Puky se odrážejí k vám, dostanete to přesně na hokejku a daří se. Jindy můžete být celý zápas na těch samých místech, a neodrazí se k vám nic,“ přiznal hokejový cestovatel, který mezi českou elitu pronikl přes třinácti lety právě v dresu Třince.

Za Oceláře nastupoval pět sezon, působil ještě v Liberci, Karlových Varech a Českých Budějovicích.

Včerejší kousek ovšem může přijít Pletku pěkně draho. A to tak, že za něj zaplatí do týmové kasy. „Vlasy (Tomáš Vlasák) už na mě něco pokřikoval, že budu platit. Ale tady radši ani nebudu říkat, kolik to je,“ mlžil s úsměvem muž zápasu.

Oceláři stále bojují o místo mezi prvními šesti týmy zajišťující postup do čtvrtfinále play off. Plzeň už ho má jisté, pořád však stíhá vedoucí Spartu.

Radost Václava Pletky po vítězném nájezdu proti Zlínu.Foto Jaroslav Legner (Sport)
Vítězstvím nad Třincem se jí přiblížila na dva body, navíc má zápas k dobru. Jedinou motivací tedy může být zisk Prezidentova poháru za vítězství v základní části. Plzni se to povedlo už před dvěma lety.

„My už tak nějak tušíme, že to druhý místo máme asi jasný, ale trenér nás motivuje, abychom do každého zápasu šli naplno, jako do play off. Protože to bude něco úplně jiného, každý zápas na krev, a my se na to musíme připravit. Abychom došli co nejdál, tak nám musí přát i štěstí,“ pokračoval Pletka.

Právě on dvěma góly v přesilovce na přelomu první a druhé třetiny zahájil plzeňský trhák. Když v závěru Třinec nebezpečně dotahoval, za stavu 5:4 dodal klid rozdílovým gólem.

„Ve třetí třetině jsme si to zkomplikovali. Úplně jsme přestali hrát. Nedodržovali jsme taktiku, kterou jsme měli a pustili Třinec do hry. Hodně jsme se v té chvíli bál o výsledek. Když je to jen o gól, tak stačí jeden špatný odraz a je to... Naštěstí jsme rychle přidali šestou branku,“ uzavřel Pletka.

Radost Václava Pletky po vítězném nájezdu proti Zlínu.
Radost Václava Pletky po vítězném nájezdu proti Zlínu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud