22. února 2012 • 11:43

Hokejová Sparta chystá večer slávu, poctí legendy své historie

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poklonit se legendám, vzdát jim hold. Sparta nemyslí jen na budoucnost, chce žít i ze své minulosti. Slavné, bohaté. Na dnešní duel s Litvínovem připravila oficiální otevření Klubu Legend HCS. Vstoupí do něj 19 klubových osobností, většina z nich bude na zápase přítomna.



Rvali se za historii, teď se dočkají poct. Hvězdní hokejisté i činovníci pražského celku se vrátí do záře reflektorů. Podobná praxe, v NHL naprosto běžná, je v Česku takřka jedinečnou.

„V první řadě je to náš výraz obrovského uznání bývalým hráčům, trenérům či funkcionářům Sparty,“ vysvětloval Zbyněk Černý, výkonný ředitel Holešovických.

„Jsou významnou součástí historie Sparty, budou zváni nejen na naše domácí utkání a klubové akce, ale vybraní členové se stanou patrony jednotlivých sezon a dostanou větší prostor v rámci komunikace s fanoušky,“ pokračoval.

Výběr jednotlivých členů nově vzniklého Klubu podléhal striktním pravidlům. O jednotlivých jménech rozhodovali v dlouhodobém jednání také hokejoví historikové a žurnalisté. K devatenácti mužům uvedeným dnes budou postupně přibývat další.

SEZNAM ČLENŮ KLUBU LEGEND HCS, KTEŘÍ BUDOU UVEDENI 22. ÚNORA 2012
Vladimír Zábrodský, Karel Gut, Luděk Bukač, Jan „Gusta“ Havel, Pavel Wohl, Jiří Kochta, Jaroslav Šíma, Jiří Holeček, Miroslav Kuneš, Josef Horešovský, Pavel Richter, František Výborný, Jiří Hrdina, Richard Žemlička, Petr Bříza, Jiří Zelenka In memoriam Jiří Hanzl, Josef Maleček, František Tikal

„Bude z toho průřez kompletní sparťanské historie. Rádi bychom každému připravili co nejdůstojnější vzdání pocty, i proto bude uvádění členů do Klubu legend postupné,“ připomínal Černý slavnostní ceremoniál, který bude uvádění nových tváří provádět.

Ten první se odehraje už dnes. Na ledě se před kláním s Litvínovem objeví Vladimír Zábrodský, Karel Gut, Jaroslav Šíma a další. Po skončení duelu si budou moci diváci za legendami dojít pro podpisy na autogramiádu, která proběhne přímo v hale.

V neděli bude celá sláva pokračovat před derby se Slavií vyvěšením dresu Pavla Richtra pod strop haly. Doplní aktuální sedmičku ve složení – Holeček, Tikal, Gut, Havel, Zábrodský, Hrdina, Žemlička.

Sparťan Alex Foster ujíždí Lukáši Pabiškovi.
Sparťan Alex Foster ujíždí Lukáši Pabiškovi.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
11
Finále
Články odjinud


Články odjinud