30. března 2012 • 13:34

Svatba? To si nechám pro sebe, směje se vousáč z Komety

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SEMIFINÁLE EXTRALIGY ON LINE 18.10 | Čas od času už si Tomáš Svoboda z hokejové Komety posteskne: „Zpropadené vousy, kdybych je tak mohl sundat.“ Plnovous, který má z brněnských hokejistů jeden z nejhustších, mu sice vadí, ale rychle si vždy připomene, kde mohl být: hladce oholený ve Slavii Praha, hrající play out. A je za porost rád.



„Jsou to takové chvilkové pocity. Samozřejmě budu jenom rád, když tam plnovous zůstane co nejdelší dobu. Rodina taky stojí za mnou a ví, že to k tomu patří,“ usmívá se Svoboda.

Třetí zápas semifinále Kometa-Plzeň se hraje už dnes večer v Brně (18.10, PP ČT4) a domácí do něj půjdou s vedením 2:0 na zápasy.

„Čekám stejně urputný boj jako v Plzni. Zápasy nebudou o víc gólů, budou rozhodovat maličkosti, a já věřím, že těch chyb uděláme míň než Plzeň a vyhrajeme,“ říká Svoboda.

Zápas je již vyprodán, poslední vstupenky se u pokladen doprodaly za čtvrt hodiny ve čtvrtek dopoledne a desetitisíce dalších fanoušků budou muset vzít zavděk televizním přenosem. Podle informací z Komety zájem o zápas převýšil pětkrát kapacitu Kajot Areny!

O tom, že se Svoboda dnes chystá na důležitý semifinálový zápas a ne na play out, rozhodl jeho trejd ze Slavie do Brna během sezony. Za to, že se musel narychlo stěhovat, je dnes útočník rád.

„Trochu na to dosud myslím, není to tak dlouhá doba. Líp jsem asi dopadnout nemohl a jsem šťastný, že jsem přišel do Brna a jsme teď tam, kde jsme,“ neskrývá radost.

Tomáš Svoboda by i příští rok mohl zůstat v Brně.Foto Jaroslav Legner (Sport)

I vloni si zahrál semifinále, se Slavií vedl nad Třincem dokonce 3:1 na zápasy a stejně o pár dní později musel překousnout trpké vyřazení. Proto Svoboda varuje před euforií, která v Brně náskok dvou zápasů provází.

„V prvním zápase za stavu 2:0 pro Plzeň netrefil Radek Duda prázdnou branku, zápas mohl být úplně jiný. Ve druhém nám tam jel Kovář dvakrát sám. To, že jsme to dokázali ustát, dělá s naší psychikou divy, ale mohlo to být taky úplně naopak,“ varuje Svoboda.

Ve čtvrtfinále proti Spartě ho povzbuzoval velice netradiční transparent, vyrobený kamarády. Stálo na něm jeho číslo 88 a slogan: „Slavia? Kometa? Lucka!!!!“ Byl to odkaz na přítelkyni Lucii, která samozřejmě svému milému drží palce.

„To kvůli tomu, kdyby nevěděl, kam se po sezoně vydat, jestli by si měl vybírat mezi Slavií a Brnem. Tak jsme mu chtěli naznačit, která volba by pro něho měla být ta první,“ smáli se Svobodovi přátelé s transparentem. V jednom ze zápasů na Spartě ho přítelkyně Lucie pomáhala držet.

„Všiml jsem si toho, je to vítaná podpora,“ ocenil to Svoboda. Tajenku, zda slogan znamená od kamarádů pobídku k žádosti o ruku, a zda se k svatbě případně schyluje, ale nechal bez rozluštění. „To je mezi námi, necháme si to pro sebe,“ smál se.

Minimálně v klubové otázce ale prý jasno má. Pokud se potvrdí kuloární zprávy, měl by zůstat v Kometě, kde se již dohodl na smlouvě.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud