6. dubna 2012 • 15:09

V Brně bojují před začátkem finále s překupnickou mafií

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále extraligy = fanouškovské žně? Spíš překupnické. S předraženými vstupenkami nabízenými na černém trhu bojuje vedle Pardubic i brněnská Kometa. „Překupníků jsou mraky,“ říká tiskový mluvčí klubu Jiří Pošvář.



Věrní příznivci se zlobí na vedení klubu, které na sérii o titul vyšponovalo cenu lístků na 420-690 korun. Jenže daleko většími škůdci jsou „chytráci“, kteří si z finále udělali velký byznys. Už na semifinále s Plzní kdosi nabízel vstupenky k stání za čtyři tisíce! Nyní může ještě přitlačit, domácí duely Komety chtějí vidět desítky tisíc lidí.

Ideální příležitost pro podnikavce. Šmelení s lístky se v Brně stalo organizovaným obchodem, za kterým stojí pochybní mafiáni. Ti si údajně najímají studenty, kteří přes noc vystojí dlouhou frontu, zakoupí pár lístků a poté je odevzdají „šéfům“. Za to obdrží „bolestné“ za noční muka v řadě.

„Ráno přijel cikán v bavoráku, zkasíroval je za lístky, dal jim nějaké peníze a odjel. Tahle mafie byla už na mistrovství světa v Bratislavě,“ líčí dobře informovaný zdroj isport.cz.

I proto si klub vyšší cenu docela snadno obhájí. „Paradoxně, čím jsou lístky levnější, tím víc se dá nažrat těmto lidem,“ poukázal na praktiky překupníků jeden z pracovníků Komety.

Mnozí fanoušci po prvotním naštvání vychladli a postoj vedení klubu pochopili. „V pátek a v sobotu fandím na Svoboďáku a myslím si, že není důležité, kde budeme, ale jak si to dokážeme užít,“ napsala na fanouškovském fóru žena s nickem Renata1978.

„Moje peníze za permice určitě taky nejdou jen na hokej, to mě nikdo nevymluví. A je mi to jedno, nepátrám po tom. Ať si s tím Libor (Zábranský – majitel klubu) dělá co si umane. Je to jeho věc,“ přidal se příznivec s přezdívkou Fajmik.

A jeden vtipný ohlas na závěr: „Klid - Kristýna Kočí by jeden lupen prodávala za 700.000 CZK a ještě by k tomu přidala sexuální obtěžování a pokus o uplácení.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud