7. dubna 2012 • 19:20

Neber sem Lubinu, slýchával Kusý. Teď oba vyhlíží finále

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačilo říci ne a Ladislav Lubina zmizel z vrcholového hokeje. Alespoň na nějakou dobu určitě. Pardubický šéf Zbyněk Kusý však dal problematickému odborníkovi šanci a teď podle všeho nelituje. Lubina se svým nadřízeným trenérem Pavlem Hynkem v pondělí vyzvou Kometu k boji o extraligové zlato.



Pětačtyřicetiletý Lubina loni vedl právě brněnský soubor, nijak úspěšně. Byla to jeho první velká štace po tragické události z léta 2008, kdy na Královéhradecku zavinil autonehodu, při níž zemřel otec fotbalisty Lokvence.

Po práci v Kometě o Lubinovy služby nebyl v extralize valný zájem, dokud se loni neobjevila nabídka z Pardubic. Šlo o záchranné laso pardubického vedení. Ovšem jak vyšlo najevo, zdaleka ne všichni byli pro Lubinovo angažování. „Byl vůči tomu značný odpor od mnoha lidí,“ vypráví Zbyněk Kusý.

Jeho nápad se nepotkal s pozitivní odezvou, přesto nakonec prošel. „Musel jsem to vzít na sebe. Bez souhlasu managementu by to ale samozřejmě nešlo,“ reaguje v rozhovoru pro Nedělní Sport Kusý, jenž je na rozdíl od Lubiny ochotný o případu hovořit.

„Tohle je složitá věc, stala se tragická událost, ale mluvit se o ní musí, pro hodně lidí je to pořád živé téma. Mlčení by navozovalo zbytečné spekulace.“

Fronta na lístky na finálové zápasy s Kometou Brno před pardubickou arénou
Fronta na lístky na finálové zápasy s Kometou Brno před pardubickou arénou

Pokud Pardubice finále ovládnou, stanou se nejúspěšnějším týmem extraligové desetiletky. Přitom prý stačilo málo a elitní tuzemský klub skončil na ekonomickém dně a ve velkých potížích.

„Nebýt příchodu Romana Šmidberského, byli jsme na nejlepší cestě položit se,“ říká otevřeně Kusý.

Velký rozhovor se Zbyňkem Kusým čtěte v Nedělním Sportu!

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud