11. dubna 2012 • 17:41

Rána pro Kometu! Brno přišlo o Petrovického, ve finále dohrál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Komety Brno se budou muset zřejmě obejít ve zbytku finálové série s Pardubicemi bez slovenského útočníka Róberta Petrovického, který po otřesu mozku stále netrénuje a má zdravotní problémy.



Petrovický se zranil po prudkém nárazu na mantinel v pondělním prvním finálovém duelu v Pardubicích. Lékař brněnského týmu jej odvedl do kabiny a následné vyšetření v pardubické nemocnici potvrdilo otřes mozku.

Kromě Petrovického Brňané postrádají v play off dlouhodobě zraněné útočníky Miroslava Holce a Vojtěcha Němce.


"Petrovického bolí stále hlava. Je málo pravděpodobné, že by za této situace ještě do série naskočil. S poraněním mozku je těžké odhadnout délku léčby. Samozřejmě bych uvítal, kdyby ještě hrál. Ale moc v to nevěřím," řekl ČTK kouč Brňanů Zdeněk Venera.
Absence zkušeného osmatřicetiletého Petrovického znamená pro Brňany citelnou ztrátu.

V play off je se čtyřmi góly a třemi asistencemi osmým nejproduktivnějším hráčem týmu. Jeho síla kromě hokejové chytrosti na ledě byla i v tom, že dokázal tým vyburcovat.

"Play off přináší tvrdé souboje, tržné rány. Od toho jsou ale lékaři, aby je zašili a hrálo se dál," tvrdil ještě před zahájením play off Petrovický. Nyní jej ale otřes mozku s největší pravděpodobností připravil o vyvrcholení sezony.

Bývalý slovenský reprezentant startoval na třech olympijských hrách, působil v NHL i KHL. Do Brna přišel v říjnu loňského roku náhradou za zraněného Radima Hrušku.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud