13. dubna 2012 • 14:15

Sudí byli bídní, trvá na svém kouč Pardubic Pavel Hynek

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FINÁLE EXTRALIGY ONLINE 18:10 | Zanedlouho se v Brně rozpoutá třetí finálová bitva mezi Kometou a Pardubicemi (18.10). Ovšem v aktérech extraligového vyvrcholení dál bublají okolnosti úterního duelu č. 2. Východočeši v něm prohráli 5:6, když v závěru málem dotáhli čtyřgólové manko.



Vášně v aréně vzplály poté, co během stíhací jízdy domácích tandem arbitrů Minář-Hradil odvolal gól Vladimíra Sičáka na 3:5 z důvodu pobytu spoluhráče Daniel Rákose v brankovišti. Do něj se útočník položil po neodpískaném sekání Tomáše Svobody.

Pardubice v jednu chvíli diskutabilně přišly o gól a přesilovku. „Zaráží mě, že tenhle faul sudí přehlídli,“ nechápe doteď kouč Pavel Hynek.

Ten byl výkonem sudích rozčarován, přesto říkal: „Chybu hledáme hlavně u nás, my jsme si to prohráli sami. Rozhodčí k úrovni zápasu jen nepřispěli.“

Petr Koukal si se svým bodyčekem počíhal na Jaroslava Svobodu (v bílém).Foto Pavel Mazáč (Sport)

Bezprostředně po utkání Hynek vyhlásil vetaci René Hradila pro další boje, na což má klub právo. Původně možná uvažoval i o Milanu Minářovi, ale v mylném domnění, že profesionální sudí nelze vetovat, seslal klatbu na Hradila.

„Každý rozhodčí má nárok na chybu. Dělají je hráči, trenéři, logicky také oni. A mají to nejtěžší, musí se rozhodnout v setině. Nechci z jednoho zákroku dělat kauzu, nebo se na něm otáčet. Ale zaráží mě ta situace s Rákosem. Hráč bez puku vezme našeho přes záda a sudí to nevidí…“

Hynkovi vadilo, že páni v pruhovaných dresech toho neviděli víc. „Podobných zákroků bych v zápase našel deset. Oboustranně. Nechci brečet, ani vytvářet tlak na rozhodčí, to ne. Ale naše fauly a fauly Brna, z obou stran evidentní, nebyly trestaný.

Tři a půl minuty před koncem jasná hokejka Kováčika mezi nohama Rákose. Tomu vylítnou nohy nahoru, rozhodčí to opět nechávají být. Před faulem na Koukala byl zákrok Žižky do drž… Kdybychom to poslali na disciplinárku, musí dostat dva zápasy! A on jede na střídačku a ještě se směje,“ hřímá Hynek.

Hrdina zápasu Tomáš Divíšek překonává Růžičku.Foto Pavel Mazáč (Sport)

A po ruce má ještě jeden případ. „Čermák dá Koukalovi krosček, že jde náš hráč do mantinelu. Evidentní faul. A rozhodčí Minář otočí hlavu a kouká se na jinou stranu… Já mám k panu Minářovi obrovský respekt, patří mezi tři nejlepší v republice, ale ten výkon byl bídnej. Stejně bídnej jako náš… Přitom on má svoji úroveň úplně někde jinde, umí pískat mnohem líp.“

Hynka proto zajímalo, jak úterní práci „zeber“ ohodnotí šéf komise rozhodčích. „Ať se pan Halas vyjádří na adresu profesionálního rozhodčího, který je nedotknutelný. To si můžeme jít stěžovat k ústřednímu topení nebo na hlavní nádraží a není nám to nic platné…,“ sypal ze sebe naštvaně.

Daniel Rákos tuhle šanci neproměnil.Foto Pavel Mazáč (Sport)

Pavel Halas pro iSport.cz prohlásil, že zmíněné arbitry nečeká žádný dodatečný postih. Vyjma Hradilovy vetace. „Nezaznamenal jsem žádné zásadní nedostatky. Ani od delegátů nepřišla zásadní výtka. Možná jedna dvě situace byly diskutabilní, ale celkově dojem nebyl špatný.“

Vetací v dosavadním průběhu play off bylo prý minimum. „Spočítal bych je na prstech jedné ruky a to by mi ještě nějaký prst zůstal,“ uvedl Halas.

Uvidíme, co přijde večer…

U puku hostující Tomáš Divíšek
U puku hostující Tomáš Divíšek

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud