23. dubna 2012 • 19:51

Potvrzeno! Hokejisty Liberce povede od příští sezony Jelínek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení extraligového Liberce definitivně potvrdilo, že hokejisty Tygrů bude trénovat Marian Jelínek. S klubem dnes podepsal roční smlouvu.



Osmačtyřicetiletý kouč, který v uplynulých třech sezonách působil v Plzni, je nástupcem Jiřího Kalouse mířícího na střídačku nováčka KHL Lva Praha. Na podmínkách spolupráce se Jelínek dohodl se Severočechy už na sklonku minulého týdne.

"O osobě hlavního trenéra jsme chtěli mít (rychle) jasno především kvůli doplnění a sladění kádru A týmu a také proto, abychom se mohli včas a dobře připravit nejen na letní přípravu, ale i na tréninkový proces v dalším průběhu sezony," uvedl generální manažer Ctibor Jech v oficiální tiskové zprávě.

Liberec je pro Jelínka druhým angažmá na postu hlavního trenéra. Plzeň vedl tři roky a letos se Západočechy postoupil do semifinále play off. Ve všech třech ročnících Indiáni patřili mezi nejlepší týmy v základní části, kterou v roce 2010 vyhráli a letos skončili druzí. Loni tým skončil osmý, ale to hlavně proto, že Plzeň přišla o 19 bodů kvůli chybným registracím hráčů.

Kouč Plzně Marian Jelínek (vpravo) gratuluje Zdeňku Venerovi k postupu do finále
Kouč Plzně Marian Jelínek (vpravo) gratuluje Zdeňku Venerovi k postupu do finále

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud