25. dubna 2012 • 08:28

Šok v hokejové extralize: Manažer Kusý končí v Pardubicích

Autor: mir, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VĚDĚLI JSME PRVNÍ | Hokejovou extraligou otřásá šokující zpráva. Nečekaná bomba s velkou detonací. Mistrovské Pardubice opouští její generální manažer Zbyněk Kusý! Uznávaný hokejový boss podle informací deníku Sport v klubu nadobro končí a v této chvíli už přemýšlí o jiných pracovních možnostech. „Nebudu to zatím komentovat,“ reagoval Kusý dnes ráno pro iSport.cz.



Přesný důvod, proč většinový majitel HC ČSOB Pardubice Roman Šmidberský sáhl k tak razantnímu kroku, není zatím známý. Oficiální zpráva totiž z vedení klubu dosud není na světě.

Zdroj deníku Sportu uvedl že Kusého nástupcem v křesle GM se stane Ondřej Šebek, jenž je bývalým blízkým spolupracovníkem odvolaného funkcionáře. To se také potvrdilo.

„Respektuji sportovní úspěchy, které pardubický hokej pod vedením Zbyňka Kusého dosáhl a znovu mu za ně i v této chvíli chci poděkovat. Jsem přesvědčen o tom, že Ondřej Šebek, který pardubický hokej detailně zná a ve sportovním prostředí se pohybuje již řadu let, je zárukou dalšího úspěšného rozvoje pardubického hokejového klubu,“ uvedl většinový akcionář HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Roman Šmidberský.

Kusého nahradí ve funkci generální manažera Ondřej ŠebekFoto hcpce.cz

Šebek dříve zastával pozici obchodního manažera, naposledy fungoval na půdě ČSLH.

Odcházející Zbyněk Kusý patří k nejúspěšnějším hokejovým manažerům v zemi. Z Pardubic během zhruba dvacetileté vlády vybudoval prosperující hokejovou firmu, po Vsetínu a Spartě je východočeský oddíl třetím nejúspěšnějším účastníkem nejvyšší soutěže.

Během posledních sedmi let klub získal tři mistrovské tituly, naposledy před pár dny.

Kusý dlouhé roky pracoval jako generální manažer reprezentačních výběrů, v období 2004-2008 byl místopředsedou svazu. Až do včerejška připravoval kádr pro nový extraligový ročník.


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud