26. dubna 2012 • 12:30

Pardubičtí mistři netají překvapení. Dolů klub po Kusém nepůjde, věří

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I v šatně hokejové reprezentace byla šokující zpráva o nečekaném konci Zbyňka Kusého v roli generálního manažera Pardubic jedním z témat k diskusi. Současní i bývalí hráči letošního mistra neskrývali překvapení, že se něco takového pár dní po zisku titulu stalo.



„Nečekal bych to po vyhrané sezoně, že se odvolává manažer,“ shrnul to v duchu všech odpovědí Petr Průcha, útočník Petrohradu, který v Pardubicemi slavil extraligové zlato v roce 2005.

Kusý v klubu skončil po dvaadvaceti letech. Hned tři současní reprezentanti pod ním slavili titul, vedle Průchy ještě Jakub Nakládal (2010) a třikrát Petr Koukal.

„Zbyněk Kusý odvedl pro Pardubice kus práce, úspěchy pod sebou měl, klub fungoval. Po sezoně, v níž se vyhrál titul, to překvapení je, ale já doufám, že změna k horšímu to nebude. K lepšímu to těžko jde, když byli první, takže laťka snad bude stejná jako dřív,“ říkal Koukal, kapitán posledního šampiona.

O tom, jaká bude příští tvář Pardubic, fanoušci od včerejška živě diskutují. Jak se změní přestupová politika mistra? Zda a nakolik oslabí svoji roli v zákulisí? Odrazí se to na jeho rozpočtu?

„V klubech jako jsou Pardubice hraje zčásti roli i politika, a můj odhad je, že pan Šmidberský (majoritní majitel) si možná přestavoval práci jinak, proto se rozhodl ke změně.

Od jeho příchodu klub ohromně posílil, finančně je stabilní. Už dřív byl na české scéně velkoklubem a poslední dobou si pozici ještě upevnil,“ sleduje bek Jakub Nakládal. Věří, že svoji pozici si klub udrží i po tak velké změně.

„Určitě nebudou Pardubice začínat od nuly, naopak navážou na výbornou práci a budou dál patřit mezi top kluby,“ soudí Nakládal.

Jako jeden z prvních komentoval obránce ruské Ufy příchod Ondřeje Šebka na post generálního manažera.

„Co jsem slyšel, kdo by měl pana Kusého nahradit, tak to jsou schopní lidé. Určitě vědí, co dělají. Není to krok zpátky. Změny přijdou, protože každý dělá svoji práci jinak, ale celkově si myslím, že Pardubice na svoji pozici navážou,“ soudí Nakládal.

A Kusý? Odejde do KHL, bude pracovat na svazu nebo v jiném extraligovém klubu? Bývalé pardubické hvězdy se nebojí, že by nenašel práci.

„Během let prokázal, že schopný je. Jestli bude jeho další stanicí KHL, to opravdu těžko říct,“ krčil rameny Průcha.

Ještě dnes na pardubickém webu komentuje Kusý příchod nového obránce, 23letého Slováka Marka Ďalogy, ale kdo ví, jestli už brzo nebude být s Průchou, Nakládalem a Koukalem (nově Nižněkamsk) na stejné ruské lodi. KHL po zkušeném funkcionáři může sáhnout.

„KHL, to už je těžká spekulace. Samozřejmě pan Kusý, co se týká managementu a financí, dobrý opravdu je. Peníze umí sehnat, postarat se o ně. Uplatnění najde,“ říká Nakládal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud