26. dubna 2012 • 22:15

Šťastný Hruška: S takovou partou jsem se ještě nesetkal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má pět titulů z české extraligy, dva triumfy z první ligy a teď konečně i vítězství v baráži. David Hruška dnes navíc brankou nasměroval Chomutov do extraligy, do které se Piráti vrací po 38 letech.



"Spadl mi kámen ze srdce, konečně jsme to dokázali. Moc lidí nám před sezonou nevěřilo a ani samotná sezona se nevyvíjela moc dobře," řekl Hruška po sedmém zápase baráže, který Chomutov vyhrál na ledě Mladé Boleslavi 4:2.

"Někteří nám po šestém zápase nevěřili, ale našli jsme v sobě sílu, věřili jsme si, věděli jsme, že hrajeme dobře," připomněl předchozí domácí utkání, které Chomutov i přes ohromnou převahu před domácím publikem prohrál.

Jako jeden z klíčových faktorů úspěchu označil pětatřicetiletý Hruška, který byl v sezonách 2001/02 a 2008/09 nejlepším extraligovým střelcem, skvělou partu.

"Kluci tady drží pohromadě. Je to neskutečné, s takovou partou jsem se ještě nesetkal. Dneska jsme tam jezdili po držkách, padali jsme do střel a hráli na 150 procent," podotkl.

Poslední článek postupové skládanky se může dolepitFoto Barbora Reichová (Sport)

Hruška, který do Chomutova přišel v průběhu sezony 2009/10 z pražské Slavie, si myslí, že současný kádr by měl i na extraligu.

"Sami jsme si extraligu vybojovali a myslím si, že by si ji zasloužili hrát všichni ze současného týmu. Navíc spousta z nás tady má smlouvy. Bylo by dobře, kdybychom zůstali pohromadě, protože tohle je vážně neskutečná parta. Tým jen vhodně doplnit," uvedl.

Sám přiznal, že by chtěl v Chomutově setrvat. "Určitě bych tu chtěl zůstat a nějaké náznaky tady jsou. Nechtěl bych měnit klub a budu spokojený, když v Chomutově zůstanu," podotkl sokolovský rodák.

Pro pětinásobného extraligového mistra se Vsetínem a Slavií je vyhraná baráž v žebříčku úspěchů prý výš než extraligové tituly.

Piráti si užívají postup do extraligyFoto Barbora Reichová (Sport)

"Vyhraná baráž se s extraligovými tituly nedá srovnat. Tohle řadím ještě výš. Projít skrze play off první ligy není jednoduché. A když jsme baráž v Boleslavi začínali, tak jsme určitě nebyli favorité. Ve všech zápasech jsme ale předvedli kvalitní výkony a extraligu si plně zasloužíme," řekl.

Hruška tak dost možná v příští sezoně vstoupí v dresu Chomutova do Klubu extraligových střelců. Do mety 250 branek mu chybí pouhé tři trefy.

"Mohlo by se to povést. A budu rád, když to bude v chomutovském dresu. Jsem tady šťastný. Ty lidi, generální manažer Jarda Veverka, který nás hecoval, burcoval. Klobouk dolů před ním a klobouk dolů před klukama za to, co tady dneska předvedli," dodal spokojený Hruška.

Poslední článek postupové skládanky se může dolepit
Poslední článek postupové skládanky se může dolepit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud