2. srpna 2012 • 13:28

Když ne Slavie, Pardubice jsou volba číslo jedna, řekl Vašíček

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dlouhodobou spolupráci věří po příchodu do týmu extraligového mistra Pardubic hokejový obránce Jiří Vašíček. S vedením klubu svého srdce podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí. Východočeši po něm sáhli ihned po zisku titulu, který vybojovali ve finále proti Kometě Brno, jež měla tehdy jednatřicetiletého zadáka v sestavě.



"Vždy jsem říkal, že jsem z Pardubic, a když bude šance tu hrát a nebude o mě přitom zájem ve Slavii, tak chci hrát v Pardubicích. Pro mě to je volba číslo jedna," řekl v rozhovoru s ČTK pardubický rodák Vašíček.

Pardubičtí se mu prý ozvali během minulého ročníku již v první moment, kdy viděl, že to má ve Slavii nahnuté. Slavia ho ale nepustila.

"Nakonec jsem šel přes Brno a jsem rád, že jsem tady. Celé mládí jsem tu chtěl hrát, tak snad tady odvedu dobrou práci," uvedl Vašíček, který se v minulém ročníku zpočátku trápil v rozklížené Slavii.

Doufá, že získá zpět herní pohodu, k níž se přiblížil po výměně do Brna začátkem prosince. "Věřím, že spokojenost bude na obou stranách, kontrakt dodržíme a případně pak i prodloužíme," podotkl Vašíček.

Vypjaté momenty z finále play off už jsou zapomenuty. "Tak 'Bambus' (Daniel Rákos) tu sice už není, ale my se potkali v posilovně a bylo to úplně v klidu," řekl na adresu útočníka, s nímž měl během bitev o titul největší neshody.

"V kabině je to super. Některé kluky jsem znal, jiné jsem poznal. Každý ví, jaký hokej hraju a já zase znám ty kluky. Co se stane na ledě, to zůstane na ledě. Teď jsme spoluhráči a tu samou práci, co jsem odváděl proti nim, budu odvádět s nimi," uvedl Vašíček.

Je rád, když kabina žije narážkami a legráckami. A po příchodu do Pardubic, kde ještě v juniorce v sezoně 1999/2000 působil, si jich užívá do sytosti.

"Trefujou se do mě, ale já si zase nenechám nic líbit. Kluci však mají navrch v tom, že mají tu medaili lepší než já," řekl Vašíček.

Čeká ho patrně i tučné zápisné. "Zkouší to tady na mě pěkně a je to docela dost peněz," připustil pobaveně Vašíček. Snaží se usmlouvat slevu za své působení v týmu v minulosti.

"Venca Kočí ale vypadá neoblomně, tak to asi zkusím na Kanaďana Beeche, ať to zaplatí za mě," smál se Vašíček.

V přípravě musel zavzpomínat na cyklistické dovednosti. "Asi osm let jsem na kole nejel, ale teď jsme jezdili celkem dálky. Nebylo to pro mě jednoduchý, ale zase vím, že mi to něco dá a snad to prodám i na ledě. Do příštího léta ale nechci kolo vidět," prohlásil Vašíček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud